Confidenţialitate

Toate drumurile duc la București: Aproximativ 60.000 de persoane s-au adunat acum în centrul Bucureștiului

CoolNews
share

Piața Universității și arterele centrale sunt pline de oameni care s-au adunat din toate colțurile țării pentru a protesta la București.  La ora 21:00, estimările organizatorilor arată că aproximativ 60.000 de persoane se află în centrul Bucureștiului. La nivelul întregii țări, numărul celor care protestează ar fi estimat la peste 70.000.

Se protestează faţă de modificarea legilor justiţiei şi codurilor penale și față de instabilitatea politică și economică din țară.

După ora 19:20, participanții la manifestația din București, organizată sub numele „Toate drumurile duc la București”, au pornit spre Piața Unirii, în marș, cu destinația Palatul Parlamentului.

Protestul de sâmbătă seara din București este unul anunțat încă de la finalul anului trecut. Așa se face că și Jandarmeria Capitalei a transmis, vineri, un mesaj video pe pagina sa de Facebook, făcând apel la desfăşurarea unor manifestaţii paşnice. Instituţia spune că este ”echidistantă şi garantează drepturile constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia se manifestă paşnic şi recomandă protestatarilor să fie civilizaţi şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine”.

În paralel cu ce se întâmplă în București sunt proteste și în mai multe orașe din țară, dar și în străinătate, la Viena, Bruxelles, Toronto, Zurich, Paris, Roma și Edingburgh.

Printre scandările care pot fi auzite sâmbătă seara se află „Aţi reuşit, ne-aţi unit”, „Afară, corupţia din ţară”, „Democraţie, nu oligarhie”, „Strigaţi mai tare, democraţia nu e de vânzare”, „Bucureşti, luptă Bucureşti”, „Rezistăm, nu cedăm”, „Vrem Justiţie nu corupţie”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Unitate”, „Uniţi salvăm toată România”.

Zeci de mii de persoane, care au ajuns în marș la Palatul Parlamentului, au ocupat Piața Constituției , pe care , la ora 21:00, au luminat-o cu telefoanele mobile.

 

FOTO: Octav Drăgan

Articole similare

”Vreau să vorbesc cu Angela”, codul care te poate salva dacă ești victima unei agresiuni

Chelnerii și barmanii din centrul vechi al Bucureștiului vor fi instruiți să reacționeze la codul ”V...

SAGA FESTIVAL și-a anunțat aseară valul trei de artiști: Vini Vici, Timmy Trumpet, Sunnery James & R...

Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Fest...

Pe 20 februarie se anunță valul trei de artiști de la SAGA Festival

SAGA Festival este singurul mare festival din București, care se va desfășura între 5 și 7 iunie, în...
X