Ți-ai montat cauciucurile de iarnă? Amenzi mari pentru cei care nu se conformează

CoolNews, NEWS
share

Șoferii trebuie să știe legea și, cel mai important, trebuie să își echipeze mașina corespunzător pentru a putea merge în siguranță cu ea pe drumurile publice.

Pe măsură ce vremea se încălzește și se schimbă anotimpurile, și anvelopele tale ar trebui să se schimbe.

Și deși poți să te îngrijorezi cu privire la costurile suplimentare asociate cu achiziționarea unui set nou sau timpul necesar pentru schimbarea lor, există unele aspecte importante de luat în considerare atunci când vine vorba de întreținerea anvelopelor.

Conducerea cu anvelope de iarnă în timpul vremii calde va duce la consum mai mare de combustibil, ceea ce înseamnă mai mulți bani cheltuiți pentru alimentarea mașinii.

Anvelopele de iarnă au fost concepute pentru a se comporta cel mai bine pe suprafețe reci. Conducerea cu ele în timpul vremii mai calde va afecta durata de viață a benzii de rulare, punând în pericol în cele din urmă anvelopele și costându-te mai mulți bani pe termen lung.

Șoferii români trebuie să știe că Ordonanța de Guvern nr. 5/2011 sau „legea privind echiparea obligatorie cu anvelope de iarnă” înseamnă că mașinile care circulă pe drumurile publice din România trebuie echipate cu anvelope de iarnă atunci când pe jos este zgheață și polei.

Legea se aplică autoturismelor personale, dar și celor comerciale.

Șoferii care nu au mașina echipată de iarnă pot fi sancționați cu 9-20 de puncte, adică amendă cuprinsă între 1.300 și 2.900 de lei.

Și lanțurile antiderapante sunt obligatorii în cazul vehiculelor de peste 3,5 tone pentru transportul rutier de marfă sau persoane.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Mesajul Poliției Române despre anvelopele de iarnă a devenit VIRAL pe internet

Poliția Română a postat un mesaj pe pagina de Facebook a instituției care a devenit rapid VIRAL pe r...