Confidenţialitate

Thriller-ul psihologic coreean ”În flăcări”, în regia lui Lee Chang-Dong, se lansează în România

CoolNews, Filme
share

”Burning”, în regia lui Lee Chang-Dong, prima ecranizare a povestirii scurte „Arderea hambarelor” a celebrului autor japonez Haruki Murakami, va intra în cinematografele din din ţară începând cu 17 mai și este distribuit de Voodoo Films.

”În flăcări” a făcut istorie la Cannes, unde a primit Premiul juriului FIPRESCI pentru Cel mai bun film și Premiul Vulcan, pentru scenografie și reușind să devină totodată cel mai bine cotat film de către criticii Screendaily, din istoria Festivalului de la Cannes. Cei 10 criticii ai revistei i-au acordat o medie de 3.8, În flăcări depășind astfel recordul (3.7) obținut acum doi ani de Toni Erdmann, regizat de Maren Ade.

Totodată, Tim Grierson de la Screendaily scria despre regizorul Lee Chang-dong că „a venit să dea foc competiției de la Cannes” cu cel mai recent film al său. Tot el afirmă că filmul este „devastator…de o complexitate și un mister pătrunzătoare”.

Inspirat din povestirea scurtă „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut” (Polirom, 2015), ”În flăcări” este un thriller psihologic cu accente romantice în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete.

În timpul unei livrări, Jongsu, un curier, interpretat de actorul Yoo Ah-in, dă din întâmplare peste Haemi (Jeon Jong-seo), care locuia pe vremuri în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben (Steven Yeun), un tip misterios pe care l-a întâlnit în vacanță. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre hobby-ul său cât se poate de neobișnuit.
În distribuție se află actorul Steven Yeun, starul de Hollywood cunoscut datorită rolurilor de supraviețuitor al epidemiei în celebrul serial The Walking Dead și activist radical pentru drepturile animalelor în Okja (în regia lui Boon Jong Ho, prezentat la Cannes în 2017).

Articole similare

Thrillerul The Little Things cu Denzel Washington și Rami Malek, pe primul loc în box office

Thrillerul The Little Things, cu Denzel Washington și Rami Malek, a debutat pe primul loc în box off...

Scriitorul Haruki Murakami va putea fi văzut și în ipostaza de DJ

Scriitorul japonez Haruki Murakami, care are deja mai multe bestseller-uri la activ, va debuta ca DJ...