Confidenţialitate

The Virgin Throwback: The Prodigy

Muzică, The Virgin Throwback
share

În weekend ne-am luat la Virgin Radio Romania un double shot The Prodigy. Este una din cele mai de succes formaţii de muzică electronică din toate timpurile, care susţine cele mai grandioase show-uri din lume, cu piese cunoscute precum “Smack my Bitch Up”, “Firestarter” sau “Baby’s Got a Temper”.

Grupul britanic format de Liam Howlett în anul 1990, în Braintree, Essex, a ajuns să vândă peste 16.000.000 de discuri în lumea intreaga, marcând un record absolut în istoria muzicii dance.

Muzica lor poate fi descrisă ca un amestec de stiluri, începând cu elemente rave, hardcore, industrial, breakbeat, cu vocal punk și beat-uri big. Membrii trupei sunt Liam Howlett (clape), Keith Flint (vocalist) și Maxim (MC/vocalist). Leeroy Thornhill a facut parte din proiectul The Prodigy din 1990 până în anul 2000.

Imensa popularitate The Prodigy s-a manifestat încă de la începuturi, din anii 90.

Smash hit-ul The Prodigy – „Smack My Bitch Up” a fost votat drept cel mai controversat single al tuturor timpurilor, într-un clasament realizat de Performing Rights Society (PRS).

„God Save The Queen” semnat Sex Pistols, a ocupat locul doi, iar Frankie Goes To Hollywood cu „Relax” s-a plasat pe locul trei.

„Smack My Bitch Up”
a fost lansat în 1997 și a fost aspru criticat de mișcarea feministă, fiind chiar interzis de BBC. Titlul piesei, care a ajuns până pe locul 8 în UK Chart, se repetă pe toată durata acestei producții, lucru care a deranjat pe cei mai pudici, evident. „Smack My Bitch Up” a fost al treilea single din albumul „The Fat of the Land”, iar videoclipul a generat multe controverse, având șoferi beți, droguri, violența și mult sex.

Ce a însemnat The Prodigy? Ritm curat, plin de adrenalina sound-ului punk rock Prodigy.

La fiecare play pe o producție The Prodigy, creierul nostru a fost încărcat cu sound-uri care au generat o stare euforică, nivelul de serotonină a crescut considerabil, sinapsele au pocnit, iar finalul a fost, de fiecare dată, un fel de „feel-good hardcore”.

Articole similare

Ce decizie a luat trupa The Prodigy după moartea solistului Keith Flint

Vara asta The Prodigy se pregătea să urce pe scenă în închiderea festivalului de muzică rock Eurocké...

Keith Flint, solistul trupei The Prodigy, a murit la 49 de ani

Keith Flint, solistul trupei The Prodigy a murit la vârsta de 49 de ani. Keith a fost găsit mort ...

Primii artiști confirmați la Untold

Organizatorii Untold au făcut publică lista primilor artiști confirmați pe scena festivalului. Eveni...