Confidenţialitate

The Virgin Throwback: The Cranberries – „Zombie“

Muzică
share

E extrem de dificil să accepti faptul că nimic nu durează. Nu pentru totdeauna!
E cu atât mai greu în situația în care e vorba de oameni care au lăsat ceva urme în viața noastră, fie prin simpla lor prezență, fie prin emoția pe care au reușit să ne-o transmită.
E un lucru care se întâmplă, pentru că viața are realitatea ei…

Asa s-a întâmpat și pe data de 15 ianuarie 2017, cand o altă călatorie s-a curmat brusc: Dolores O’Riordan, solista trupei The Cranberries, a fost gasită moartă într-o camera de hotel din Londra.

Ea se afla în capitala Marii Britanii pentru o scurta sesiune de înregistrari – urma sa pregateasca o versiune noua a piesei „Zombie“, cel mai mare smash hit al trupei irlandeze, impreuna cu formatia Bad Wolves.

The Cranberries a fost una din cele mai de succes trupe rock din anii ’90, inregistrand vanzari de peste 40 de milioane de albume in lumea întreaga. Au intrat cu patru albume în Top 20 Billboard 200 chart (Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?; No Need to Argue; To the Faithful Departed si Bury the Hatchet) și cu 8 single-uri în Top 20 Modern Rock Tracks („Linger”, „Dreams”, „Zombie”, „Ode to My Family”, „Ridiculous Thoughts”, „Salvation”, „Free to Decide” si „Promises”).

Dolores O’Riordan a vorbit în trecut despre tragedia care a stat în spatele celui mai mare hit al band-ului: „Piesa reprezinta plânsetul nostru împotriva cruzimii omului împotriva omului. Și împotriva cruzimii omului față de un copil“. Tragedia din spatele ei a fost reala: „Zombie“ a fost un raspuns visceral la moartea a doi copii, în urma unor bombardamente IRA (Irish Republican Army), în orasul Cheshire, Warrington.

Articole similare

The Cranberries prezintă un album-omagiu pentru Dolores O'Riordan

The Cranberries şi-a luat la revedere cu ultimul său album, un omagiu adus solistei Dolores O'Riorda...

Virgin Radio Throwback - 7 octombrie 2018 (Tracklist)

Above & Beyond - We are All We Need Richard Durand - Into Something Serge Devant feat. Hadley ...

Classic Tune - Tuvan

Au trecut 18 ani, a aparut o alta generatie de tranceri, dar Gaia, alias-ul lui Armin van Buuren, nu...