Confidenţialitate

Test PCR negativ, obligatoriu la intrarea în România din țările cu risc epidemiologic

NEWS
share

A fost introdusă obligația ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările de pe lista galbenă să prezinte un test negativ de coronavirus.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi,  lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Toți cei care vin în România din statele cu risc epidemiologic trebuie să prezinte un test PCR negativ. Testul PCR nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore.

În plus, este obligatorie carantina de 14 zile, în afara celor care au fost vaccinați cu a doua doză de ser anticovid cu cel puțin 10 zile înainte de a ajunge în țara noastră.

Sunt decizii luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care a actualizat și lista statelor considerate cu risc ridicat.

Statele din zona galbenă sunt: Portugalia, Gibraltar, Andorram, Israel, Spania, Insulele Turks si Caicos, Muntenegru, Cehia, Monaco, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Liban, San Marino, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Seychelles, Panama, Estonia, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Sint Maarten, Irlanda, Slovacia, Malta, Puerto Rico, Saint Lucia, Suedia, Franța, Saint Vincent si Grenadine, Olanda, Albania, Guernsey, Columbia, Brazilia, Serbia, Bahrain, Chile, Luxemburg, Elveția, Italia, Argentina, Belgia, Uruguay, Liechtenstein, Georgia, Bolivia, Eswatini, Maldive, Kosovo, Tunisia, Insulele Falkland, Austria, Peru, Belarus, Germania, Cipru, Africa de Sud, Cabo Verde, Polonia, Rusia, Republica Dominicana, Canada, Croația, Macedonia de Nord, Kuweit și Malaezia.

Testul PCR, referință pentru diagnosticul COVID-19

Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, cunoscut sub denumirea de ARN viral SARS-CoV-2, utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidențiind virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral.

Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian, iar un rezultat pozitiv indică prezența în proba analizată a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19.

Articole similare

România nu se grăbeşte cu paşaportul COVID

România nu se grăbeşte cu paşaportul COVID, adică acel document care-ți permite circulația liberă în...

Vaccinarea copiilor între 12-15 ani va începe cel mai probabil miercuri, 2 iunie

Vaccinul Pfizer (Comirnaty), aprobat săptămâna trecută de Agenția Europeană a Medicamentului și pent...

România primește 1.091.610 de doze de vaccin Pfizer BioNTech

"România va primi cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în ...