Test PCR negativ, obligatoriu la intrarea în România din țările cu risc epidemiologic

NEWS
share

A fost introdusă obligația ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările de pe lista galbenă să prezinte un test negativ de coronavirus.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, joi,  lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Toți cei care vin în România din statele cu risc epidemiologic trebuie să prezinte un test PCR negativ. Testul PCR nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore.

În plus, este obligatorie carantina de 14 zile, în afara celor care au fost vaccinați cu a doua doză de ser anticovid cu cel puțin 10 zile înainte de a ajunge în țara noastră.

Sunt decizii luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care a actualizat și lista statelor considerate cu risc ridicat.

Statele din zona galbenă sunt: Portugalia, Gibraltar, Andorram, Israel, Spania, Insulele Turks si Caicos, Muntenegru, Cehia, Monaco, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Liban, San Marino, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Seychelles, Panama, Estonia, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Sint Maarten, Irlanda, Slovacia, Malta, Puerto Rico, Saint Lucia, Suedia, Franța, Saint Vincent si Grenadine, Olanda, Albania, Guernsey, Columbia, Brazilia, Serbia, Bahrain, Chile, Luxemburg, Elveția, Italia, Argentina, Belgia, Uruguay, Liechtenstein, Georgia, Bolivia, Eswatini, Maldive, Kosovo, Tunisia, Insulele Falkland, Austria, Peru, Belarus, Germania, Cipru, Africa de Sud, Cabo Verde, Polonia, Rusia, Republica Dominicana, Canada, Croația, Macedonia de Nord, Kuweit și Malaezia.

Testul PCR, referință pentru diagnosticul COVID-19

Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, cunoscut sub denumirea de ARN viral SARS-CoV-2, utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidențiind virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral.

Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian, iar un rezultat pozitiv indică prezența în proba analizată a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19.

Articole similare

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări

Întrebat dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul Florin Cîţu a spus că...