Terapia prin distrugere, cale sigură spre destresare

CoolNews
share

Stres? Nervi adunați? Nu ține în tine tensiunea! Eliberează-te cu cea mai interesantă formă de relaxare: terapia prin distrugere. Minunea asta are și un nume mai complicat, logic: Destructoterapie.

Destructoterapia a apărut în anul 2003, la ideea spaniolilor Jorge Arribas, Francisco Perez și Hani Charwani. Nici nu mai contează foarte mult ce i-a determinat atunci să caute o formă de eliberare a tensiunii atât de radicală, cert e că acum adepții terapiei prin distrugere au ocazia de a se elibera de stres și de a lovi cu ură și putere diferite obiecte. De la mașini și până la computere, televizoare sau obiecte de mobilier.

Statistic, până acum, în topul preferintelor pe primele trei locuri la capitolul ”distrugeri controlate” sunt automobilele, computerele și telefoanele mobile. Atât bărbații cît și femeile au gusturi similare când vine vorba de terapia prin distrugere.

Nu încerca asta acasă!

Terapia prin distrugere se face în locuri special amenajate, cu echipament de protecție și de regulă pe obiecte care oricum și-au terminat treaba în lumea asta și sunt pe drum spre reciclare. Doar că urmează să o facă cu stil, eliberând de stres un om.

Terapia prin distrugere în România

Au fost și în România câteva încercări de a aduce terapia prin distrugere, adică destructoterapia, în marile orașe, doar că nu au fost prea mulți dispuși să dea bani pentru a distruge obiecte. Cea mai recentă încercare a fost în București, până în 2016.

Clubul Furiei, brand internațional

Taxa pentru aproximativ jumătate de oră de terapie prin distrugere este între 10 şi 100 de euro, în funcţie de valoarea obiectelor pe care doritorii îşi aleg să le facă praf. Se întâmplă asta în așa numitele ”cluburi ale furiei” prezente în SUA, Japonia, Spania sau prin America de Sud.

Poate cea mai recentă cale prin care ai aflat de forma asta de terapie este ceea ce au făcut britanicii pe finalul anului trecut, la Londra. O “cameră a furiei” a fost deschisă la Londra, special pentru Crăciun, unde cei sătui până peste cap de pregătirile pentru Crăciun au putut intra în “camera lui Rudolf”, varianta de sezon pentru terapia creată în 2003.

Că nu cumva să se rănească, toți au primit echipament de protecţie: ochelari şi combinezoane roşii. Instrumentele de lucru: o bâtă zdravănă şi un brad gata decorat pe care să îl facă praf.

Articole similare

Ce au distrus mamele de #AngryMomsDay 2018

Virgin Radio Romania le-a ajutat în 2018 pe mamele stresate să scape de tensiune cu o formă eficient...

Maria a fost desemnată Cea Mai Nervoasă Mamă - VIDEO

Vineri, după o zi și câteva ore de vot pe virginradio.ro, am găsit Cea Mai Nervoasă Mamă de #AngryMo...

#AngryMomsDay: A început votul!

La mulți ani, mamă! La mulți ani, fetelor!Azi nu este doar Ziua Internațională a Femeii, 8 martie es...