Confidenţialitate

Surse: Restricțile care ar urma să fie introduse de Comitetul pentru Situații de Urgență vor fi mult mai dure

NEWS
share

Comitetul pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință la această oră, ar putea propune Guvernului restricții mult mai dure decât până acum.

Potrivit HotNews.ro, membrii comitetului pentru Situații de Urgență vor ca acolo unde incidența infectării cu SARS-CoV-2 depășește 3 la 1.000 de locuitori, lumea să mai poată ieși din localitate doar pentru a merge la serviciu, la cumpărături esențiale, la medic, dar doar pentru urgențe și pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

CNSU ar vrea să fie restricții și pentru deplasarea în interiorul localităților, în funcție de rata de infectare. Astfel, dacă rata de infectare depășește 4, locuitorii se pot deplasa în afara locuinței până la ora 20.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata depășește 7,5, restricția se aplică pentru toată durata săptămânii.

De asemenea, potrivit propunerii CNSU, dacă rata de infectare depășește 4, magazinelevor fi deschise doar până la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile depășește 7,5 la 1.000 de locuitori, restricțiile prevăzute pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică se aplică pe întreaga durată a săptămânii.

De asemenea se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, se mai arată în draftul CNSU, consultat de Hotnews.

O decizie finală ar urma să fie anunțată în următoarele ore.

Articole similare

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...

Un șofer a aruncat un plic cu sute de mii de euro în altă mașină, în trafic, în București (AUDIO)...

Poliţiştii de la Secţia 1 din Capitală au observat luni că un şofer s-a apropiat de altă maşină, în ...

Ce se întâmplă dacă vii din UK în România

Cine vine din Regatul Unit în România trebuie să stea în carantină. Este singurul stat din Europa...