Studiile suprinzătoare pe care le au cei mai apreciați jurnaliști din România

NEWS
share

Știai că mulți dintre cei pe care îi vezi la televizor sau îi asculți la radio nu au studii în comunicare sau jurnalism?

Cel mai probabil, asta se întâmplă pentru că meseria de realizator TV/Radio este o meserie vocațională. Multe dintre vedetele pe care le urmărești au dobândit experiență direct în redacțiile în care s-au angajat. Cristian Tudor Popescu, Ion Cristoiu, Cătălin Măruță, Mircea Badea sau Teo Trandafir sunt doar câteva dintre numele sonore din industria mass-media care nu au o licență în jurnalism.

Cu o carieră de peste 25 de ani și recoduri de audiență istorice, Teo Trandafir rămâne cea mai longevivă și apreciată vedetă feminină de pe micul ecran. Însă, Teo a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.

Nici Cătălin Măruță nu are o licență în jurnalism. Prezentatorul TV a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu’. Cătălin Măruță a intrat în lumea presei încă de pe vremea când se afla pe băncile facultății. Prezentatorul TV a mers la un interviu, unde spre surprinderea lui a fost selectat să fie prezentator la radio. După ce a plecat din radio, Cătălin Măruță a început să lucreze la postul TV NOVA. Nu dupa mult timp, prezentatorul TV a avut șansa să se prezinte la un casting pentru postul de prezentator la emisiunea „Trupa DP 2′ din cadrul Televiziunii Române, conform revistei VIVA.

Însă, cele mai mari două surprize din lista persoanelor care nu au studii in jurnalism sunt, cel mai probabil, Ion Cristoiu și Cristian Tudor Popescu. Inginer ca formare, după ce a absolvit Universitatea Politehnică din București, CTP a obținut pentru patru ani la rând titlul de cel mai bun jurnalist din România. Fondatorul Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu a terminat Facultatea de Filosofie in Cluj.

 

 

Articole similare

Cătălin Măruță la Breakfast: „M-am gândit de foarte multe ori să renunț”

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Cătălin Măruță ne-a oferit cele mai picante detalii despre vedete la maratonul de 36 de ore

După o bine-meritată vacanță, matinalii de la Virgin Radio Romania, Veronica Trandafir și Andrei Nic...

Programul Erasmus + merge mai departe

Programul Erasmus + merge mai departe. Este vorba de cel prin care poți să mergi la studii în str...