Confidenţialitate

Strategia de căutare a job-ului care îți va crește șansele de angajare

CoolNews
share

Dacă tot aplici pentru un job, însă nu se ivește nimic, ar putea fi datorită faptului că alți candidați ți-au luat-o înainte. Dar nu cum te-ai aștepta.

Atunci când cauți un job, reușita poate fi determinată de persoanele pe care le cunoști. Un articol recent publicat de Jobvite oferă informații cu privire la faptul că aplicanții recomandați sunt de 15 ori mai predispuși la a fi angajați decât cei care aplică prin ofertele de job expuse pe site-uri.

Greu de crezut, nu? Ei bine, aproximativ 80% din cei ce recrutează au indicat că cea mai bună metodă de a găsi angajați de calitate este prin recomandari, iar acest lucru a rămas stabil. Poate și pentru că angajații care recomandă noi candidați au deja votul de încredere al recrutorilor, aceștia din urmă așteptându-se la persoane asemănătoare ca valori, abilități și motivație.

Our boss, Richard Branson spune că nu trebuie să te uiți înapoi, ci să mergi înainte.

Mama lui Richard Branson l-a învățat că oamenii tind să se concentreze mai mult pe eșec, decât să învețe din greșeli și să meargă mai departe. “Nicioadată o întâmplare nu este văzută de mine ca o experiență negativă, ci ca un proces de învățare” , spune Richard Branson.

Dacă ești fanul motivaționalelor și citatelor inspiraționale, o să-ți placă lista făcută de cv30.co în care sunt cele mai bune sfaturi date de lideri de succes. Tot acolo o să ai și niște sfaturi uitle pentru studenți, despre cum să împarți eficient timpul între facultate și viața profesională.

Articole similare

Un magazin din Marea Britanie angajează tester de vinuri. Va trebui să bea vin toată ziua iar salari...

Sună prea frumos pentru a fi adevărat? La urma urmei, cine nu iubește vinul gratuit? Aldi le ofer...

STUDIU: „Munca de acasă” se transformă în „munca de oriunde”?

„Munca de acasă” se transformă în „munca de oriunde”? Doar 1 din 5 angajați consideră că ar obține a...

Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu sunt astronauți

Jeff Bezos și Sir Richard Branson nu mai pot să se considere astronauți, după ce US Federal Aviation...