Confidenţialitate

Strategia de căutare a job-ului care îți va crește șansele de angajare

CoolNews
share

Dacă tot aplici pentru un job, însă nu se ivește nimic, ar putea fi datorită faptului că alți candidați ți-au luat-o înainte. Dar nu cum te-ai aștepta.

Atunci când cauți un job, reușita poate fi determinată de persoanele pe care le cunoști. Un articol recent publicat de Jobvite oferă informații cu privire la faptul că aplicanții recomandați sunt de 15 ori mai predispuși la a fi angajați decât cei care aplică prin ofertele de job expuse pe site-uri.

Greu de crezut, nu? Ei bine, aproximativ 80% din cei ce recrutează au indicat că cea mai bună metodă de a găsi angajați de calitate este prin recomandari, iar acest lucru a rămas stabil. Poate și pentru că angajații care recomandă noi candidați au deja votul de încredere al recrutorilor, aceștia din urmă așteptându-se la persoane asemănătoare ca valori, abilități și motivație.

Our boss, Richard Branson spune că nu trebuie să te uiți înapoi, ci să mergi înainte.

Mama lui Richard Branson l-a învățat că oamenii tind să se concentreze mai mult pe eșec, decât să învețe din greșeli și să meargă mai departe. “Nicioadată o întâmplare nu este văzută de mine ca o experiență negativă, ci ca un proces de învățare” , spune Richard Branson.

Dacă ești fanul motivaționalelor și citatelor inspiraționale, o să-ți placă lista făcută de cv30.co în care sunt cele mai bune sfaturi date de lideri de succes. Tot acolo o să ai și niște sfaturi uitle pentru studenți, despre cum să împarți eficient timpul între facultate și viața profesională.

Articole similare

Dacă vrei să te angajezi, află care sunt principalele cuvinte cheie căutate de specialiștii în HR...

Call center, java developer sau technical support. Sunt printre principalele cuvinte cheie căutat...

Mugur Mihăescu x Job Hunter: "Am făcut foame fizică acum mult timp"

Invitatul din această săptămână al lui Andrei Niculae la #JobHunter este nimeni altul decât omul car...

Consultantul Job Hunter: "Care e treaba cu interviul online?"

Săptămâna aceasta, consultantul nostru în carieră ne-a adus câteva sfaturi despre ce să facme atunci...