Confidenţialitate

Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk este disponibil pentru comenzi în România. Detalii despre preț chiar aici

CoolNews, NEWS, Tech
share

Serviciul de internet prin satelit Starlink, dezvoltat de miliardarul Elon Musk, a devenit de joi, 7 aprilie 2022, disponibil pentru comenzi și în România, scrie startupcafe.ro.

Pe pagina Starlink, deja clienții din România pot plasa comenzi, iar pentru asta e nevoie să-și introducă adresa. Partea de hardware costă 3.200 de lei, în timp ce costul serviciului este de 529 de lei pe lună. În plus, și livrarea mai costă încă 410 de lei.

Serviciul promite latentă redusă şi viteza de download de până la 250 Mb/s, notează platforma de specialitate Mobilissimo. „Acest produs e bun mai degrabă pentru cineva care trăieşte într-o zonă izolată, cu zero servicii, precum o cabană în munţi, un pădurar să zicem. Sau se află într-o localitate unde acoperirea 4G şi 5G e slabă şi fibră încă nu a ajuns. Preţul e foarte piperat, în condiţiile în care poţi avea Internet pe fibră la 1 Gbps cu doar câteva zeci de lei. Un alt segment de public este cel al persoanelor de pe platforme marine, al celor care stau la mare altitudine în munţi şi alte nişe de genul”, scrie site-ul.

România se află în topul țărilor cu cel mai rapid internet din lume, dar venirea Starlink ar aduce avantaje pentru zonele defavorizate. „Ideea din spatele constelației de sateliți a lui Musk este să ofere internet de mare viteză în special în zone care nu au acoperire din partea operatorilor tradiționali. Școlile sau instituțiile publice din cătunele izolate, comunitățile mici din zonele rurale în care infrastructura clasică nu este încă prezentă, refugiile sau cabanele din vârf de munte – sunt doar câteva exemple care vor avea acces la internet după ce Starlink va începe furnizarea de servicii și în România”, explica Sabin Sărmaș, preşedintele Comisiei IT&C din Camera Deputaţilor, la momentul anunțului că Starlink a primit autorizare în România.

 

Sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Elon Musk a spus că dacă va muri în circumstanțe misterioase, atunci e din cauza Rusiei

Elon Musk a spus că ar putea muri „în circumstanțe misterioase”, după ce fostul vice prim-ministru a...

Elon Musk cumpără Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Antreprenorul american Elon Musk a ajuns la un acord pentru achiziţionarea platformei de socializare...

[BREAKFAST] Elon Musk vrea să cumpere Twitter pentru 43 de miliarde de dolari

Elon Musk a depus o ofertă de preluare a Twitter, la un preț de 54,20 dolari pe acțiune, respectiv o...