Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite

NEWS
share

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, elevii vor avea vacanţă între 2 aprilie – 4 mai, iar anul şcolar se va încheia în 25 iunie, cu excepții pentru elevii din anii terminali. Astfel, pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi vreo modificare. Pentru celelalte clase, vacanţa de primăvară va fi între 2 aprilie – 4 mai, iar semestrul al doilea se va încheia în data de 25 iunie.

S-a clarificat și perioada examenelor pentru elevii din anii terminali: 22-25 iunie probele scrise ale Evaluării Naţionale 2021, 28 iunie – 1 iulie pentru Bacalaureat 2021.

„Cu excepţia claselor terminale, pentru care structura anului şcolar nu va suferi niciun fel de modificare – nici din perspectiva activităţilor didactice, nici din perspectiva vacanţei, nici din perspectiva examenelor naţionale, la clasele terminale – vacanţa de primăvară va începe în data de 2 aprilie şi se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase, cu excepţia claselor terminale.

Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanţă pentru sărbătorile pascale catolice, între data de 2 aprilie – 11 aprilie, vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie – 9 mai.

Clasele terminale termină vacanţa pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase, care vor termina vacanţa pe 4 mai. Se va face practic o punte între finalul vacanţei pentru sărbătorile pascale catolice şi începutul vacanţei pentru sărbătorile pascale ortodoxe”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Articole similare

BACALAUREAT 2021: Rezultatele finale

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi a...

După Bacalaureat, două licee din Gorj vor fi desființate

Efectele unui bacalaureat ratat. Două licee din Gorj vor fi desființate pentru că de ani de zile nic...

BACALAUREAT 2021: Rezultatele la Bacalaureat au fost publicate

Dacă ai dat examenul de Bac în această seisune și nu te mulțumesc notele obținute, contestații poți ...