Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu: Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite

NEWS
share

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, elevii vor avea vacanţă între 2 aprilie – 4 mai, iar anul şcolar se va încheia în 25 iunie, cu excepții pentru elevii din anii terminali. Astfel, pentru clasele terminale structura anului şcolar nu va suferi vreo modificare. Pentru celelalte clase, vacanţa de primăvară va fi între 2 aprilie – 4 mai, iar semestrul al doilea se va încheia în data de 25 iunie.

S-a clarificat și perioada examenelor pentru elevii din anii terminali: 22-25 iunie probele scrise ale Evaluării Naţionale 2021, 28 iunie – 1 iulie pentru Bacalaureat 2021.

„Cu excepţia claselor terminale, pentru care structura anului şcolar nu va suferi niciun fel de modificare – nici din perspectiva activităţilor didactice, nici din perspectiva vacanţei, nici din perspectiva examenelor naţionale, la clasele terminale – vacanţa de primăvară va începe în data de 2 aprilie şi se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase, cu excepţia claselor terminale.

Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanţă pentru sărbătorile pascale catolice, între data de 2 aprilie – 11 aprilie, vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie – 9 mai.

Clasele terminale termină vacanţa pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase, care vor termina vacanţa pe 4 mai. Se va face practic o punte între finalul vacanţei pentru sărbătorile pascale catolice şi începutul vacanţei pentru sărbătorile pascale ortodoxe”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Articole similare

S-ar putea să mergi la școală cu microbuze electrice sau hibride, spune Ministrul Educației

În drum spre școală protejând planeta. Ar trebui să ajungi la ore cu microbuze electrice sau hibr...

Ministrul Educației: Profesorii care nu sunt vaccinați ar putea preda online

Profesorii care nu sunt vaccinați vor preda online. Este una dintre ipotezele pentru reluarea șc...

Ministrul Educației: Anul școlar ar putea fi mai lung și împărțit în trimestre, din toamnă

Anul școlar ar putea să dureze mai mult și să fie împărțit în trimestre în loc de semestre, chiar di...