Site-ul care îți arată cele mai bune prețuri din apropierea ta la alimente și carburant

CoolNews, NEWS
share

Consiliul Concurenței a actualizat recent platforma online Monitorul Prețurilor, aducând îmbunătățiri semnificative menite să sprijine consumatorii în identificarea celor mai bune prețuri pentru alimente și carburant. Una dintre noutățile majore este secțiunea dedicată produselor cu adaos comercial plafonat, care include 41 de produse esențiale.

Noua secțiune, denumită „Produse cu adaos plafonat,” poate fi accesată direct de pe pagina principală a secțiunii „Produse alimentare.” Utilizatorii pot selecta criteriile de interes, precum localizarea și disponibilitatea, iar aplicația va returna prețurile practicate de fiecare magazin, așa cum sunt ele actualizate de retaileri în platformă.

„Continuăm acțiunile noastre de a veni în sprijinul consumatorilor și am creat în Monitorul Prețurilor o secțiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat. În acest fel, se asigură o mai bună transparență a respectării reglementărilor în vigoare, iar consumatorii vor putea să verifice mult mai ușor prețurile produselor pe care vor să le achiziționeze,” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Platforma Monitorul Prețurilor poate fi accesată la nivel național de pe orice computer, iar în viitorul apropiat va fi disponibilă și o versiune optimizată pentru dispozitive mobile, facilitând astfel accesul utilizatorilor.

Lista produselor cu adaos comercial plafonat include: pâine, lapte, telemea, iaurt, făină, mălai, ouă, ulei, carne de pui (pui întreg/grill, tacâmuri de pui, pulpe întregi cu os, aripi de pui), carne de porc (carne porc lucru, pulpă porc cu os, pulpă porc fără os, spată de porc), roșii, ceapă, castraveți, fasole, morcovi, ardei Bianca, ardei Capia, mere roșii, mere Golden, prune, pepene, struguri, cartofi, zahăr, usturoi, pere, orez, cozonac, bulion, smântână, margarină, drojdie, carne tocată, unt și magiun.

Monitorul Prețurilor nu se limitează doar la produsele alimentare, ci include și o secțiune dedicată carburanților, permițând consumatorilor să afle prețurile practicate de principalele rețele de distribuție a carburanților auto.

În contextul măsurilor adoptate de Guvern pentru a combate creșterea excesivă a prețurilor la alimentele de bază, platforma Monitorul Prețurilor devine un instrument esențial pentru consumatori. Ordonanța de Urgență a Guvernului din 1 august 2023, urmată de alte două ordonanțe, a introdus măsuri temporare care plafonează adaosul comercial la o serie de produse esențiale, oferind astfel protecție suplimentară consumatorilor.

Lansat în 2019, proiectul www.monitorulpreturilor.info a fost dezvoltat de Consiliul Concurenței și include Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare și Monitorul Prețurilor Carburanților, continuând să fie un aliat de nădejde pentru consumatorii din România în lupta pentru cele mai bune prețuri.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Apple, investigat de Consiliul Concurenței într-un posibil caz de abuz de poziție dominantă pe piața...

Consiliul Concurenței investighează Apple, ar avea indicii despre un posibil abuz de poziție dominan...

Guvernul suspendă compensarea de 50 de bani per litru de carburant de la 1 ianuarie

Compensarea de 50 de bani per litru de carburant, suspendată de Guvern de la 1 ianuarie, ceea ce îns...

Ciucă: Tariful la pompă va scădea cu 50 de bani/litru. Măsura, aplicată pentru o perioadă de trei lu...

Premierul Nicolae Ciucă a susținut o declarație de presă în care a detaliat mecanismul de compensare...