Simona Halep va fi favorita numărul 1 la turneele de la Roma și Paris. Numărul 1 mondial nu va participa

Celebrități, CoolNews
share

Liderul mondial al ierarhiei WTA, Ashleigh Barty, a anunțat că nu va juca în sezonul european de zgură, din cauza riscurilor la care s-ar expune cu o deplasare făcută din Australia, dar și ca urmare a lipsei sale de pregătire.

Absența lui Ashleigh Barty va face ca Simona Halep să fie principala favorită la cele mai importante turnee de zgură din această toamnă, cel Premier 5 de la Roma, disputat în perioada 14 – 21 septembrie, și Grand Slam-ul de la Paris, 27 septembrie – 10 octombrie.

”A fost o decizie foarte greu de luat, dar, din păcate, nu voi juca în Europa în acest an. Ediția de anul trecut a Roland Garros (n.r. câștigată de Ashleigh Barty) a reprezentat cea mai specială competiție la care am luat parte, așa că nu a fost deloc ușor să iau decizia de a mă retrage anul acesta.

Sunt două motive principale care stau în spatele deciziei mele. În primul rând, riscul la care m-aș expune, care încă există din cauza pandemiei.

În al doilea rând, pregătirea mea fizică nu este tocmai optimă, pentru că a trebuit să mă antrenez fără antrenorul meu”, se arată în mesajul transmis, pe Instagram, de Ashleigh Barty.

View this post on Instagram

It has been a difficult decision to make but unfortunately I will not be competing in Europe this year. Last year’s French Open was the most special tournament of my career so this is not a decision I have made lightly. There are two reasons for my decision. The first is the health risks that still exist with Covid. The second is my preparation, which has not been ideal without my coach being able to train with me due to the state border closures in Australia. I wish the players and the French Federation all the best for a successful tournament. I now look forward to a long preseason and the summer in Australia. It has been a challenging year for everyone and although I am disappointed on a tennis front, the health and well-being of my family and my team will always be my priority. Thank you to my fans for your continued support, I can’t wait to play for you again.

A post shared by Ash Barty (@ashbarty) on

 

Articole similare

Simona Halep schimbă regulile tenisului mondial! Ce modificări a adus românca

Asociația WTA a început să-și revizuiască regulile, iar acest lucru ar putea permite jucătoarelor ca...

Simona Halep, învinsă de Paula Badosa la revenirea în circuitul WTA: „Ziua de azi se va simți mereu ...

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis într-un mod impresionant, în primul său meci după o pauză...

Simona Halep revine pe teren! Meciul cu Paula Badosa, azi, de la ora 22:00, în primul tur de la Miam...

În primul tur al turneului Miami Open, Simona Halep se va confrunta cu Paula Badosa, în vârstă de 26...