Simona Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Anunțul a fost postat și pe pagina de socializare X a Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Decizia nu este definitivă, iar românca poate face apel, scrie europafm.ro.

În comunicatul postat pe pagina oficială, tribunalul independent a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP:

  • Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină prelevată de Halep la 29 august 2022 la US Open
  • Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în timpul anului 2022, pe baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucător în cadrul programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă.

” Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022,  iar suspendarea fostului număr unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. Cazul rămâne subiectul unui apel” se mai arată în comunicat.

Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open.  Drept urmare, a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Substanța aflată pe lista celor interzise este un medicament împotriva anemiei, Roxadustrat. Este o substanță interzisă începând de anul acesta, așadar este inclusă pe lista Agenției Mondiale Antidoping.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ ȘI UPDATE-URI PE EUROPAFM.RO

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026. Bucureştiul a ratat șansa

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit miercuri la Dublin, înaintea finalei Ligii Europa, şi a stabil...

Record la un meci de fotbal din Europa. Au fost bătute 56 de penalty-uri consecutive

Echipele de fotbal din Israel, SC Dimona și Shimshon Tel Aviv, au stabilit luni seara un nou record ...

Hai, fetele! Romania infrunta Bulgaria pe terenul de fotbal, dar si prejudecatile sexiste din afara ...

Naționala Feminină de Fotbal înfruntă săptămâna viitoare echipa Bulgariei în cadrul penultimului mec...