Simona Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Anunțul a fost postat și pe pagina de socializare X a Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Decizia nu este definitivă, iar românca poate face apel, scrie europafm.ro.

În comunicatul postat pe pagina oficială, tribunalul independent a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP:

  • Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină prelevată de Halep la 29 august 2022 la US Open
  • Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în timpul anului 2022, pe baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucător în cadrul programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă.

” Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022,  iar suspendarea fostului număr unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. Cazul rămâne subiectul unui apel” se mai arată în comunicat.

Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open.  Drept urmare, a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Substanța aflată pe lista celor interzise este un medicament împotriva anemiei, Roxadustrat. Este o substanță interzisă începând de anul acesta, așadar este inclusă pe lista Agenției Mondiale Antidoping.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ ȘI UPDATE-URI PE EUROPAFM.RO

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Simona Halep reacționează în privința relației cu Joao Monteiro. Jucătoarea de tenis a postat pe reț...

Simona Halep, despre care presa a scris în ultimele zile că ar avea o relaţie cu Joao Monteiro, a an...

Jay-Z vrea să investească în fotbal și a luat decizia să cumpere clubul Tottenham cu 2,8 miliarde de...

Jay-Z, care a avut și el multe probleme cu legea în SUA, în special din cauza afacerilor pe care le ...

[BREAKFAST] Lionel Messi a decis unde va juca din sezonul viitor

Lionel Messi a decis unde va juca din sezonul viitor. El se va alătura echipei Inter Miami, scrie BB...