Simona Halep schimbă regulile tenisului mondial! Ce modificări a adus românca

CoolNews, NEWS
share

Asociația WTA a început să-și revizuiască regulile, iar acest lucru ar putea permite jucătoarelor care au fost exonerate de acuzații de dopaj sau cărora li s-au redus suspendările să revină în circuit pe baza unor „clasamente speciale”, conform unui anunț făcut de asociația care supraveghează tenisul profesionist feminin, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Această modificare a regulilor este luată în considerare în urma cazului intens mediatizat al româncei Simona Halep, care a revenit în circuit la turneul de la Miami, printr-un wild card oferit de organizatorii americani, după ce suspendarea ei de patru ani pentru dopaj a fost redusă la nouă luni, ca urmare a unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne.

În contrast cu cazurile de accidentări grave sau perioade de maternitate, jucătoarele care au încălcat regulile antidoping nu au beneficiat în trecut de clasamente protejate la revenirea în circuit și au trebuit, în cea mai mare parte a cazurilor, să înceapă de la zero.

Un purtător de cuvânt al WTA a declarat: „Am inițiat un proces de revizuire a acestor reguli, deoarece credem că este necesar să analizăm această situație. Calendarul exact pentru orice posibilă modificare a regulilor și implementarea lor ulterioară va depinde de feedback-ul primit de la membrii noștri.

Simona Halep a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani pentru dopaj pe 12 septembrie 2023, de către Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). La 5 martie, TAS a decis în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu data de 7 octombrie 2022 (momentul suspendării provizorii), perioadă care a expirat la 6 iulie 2023.

Dubla campioană de Grand Slam, Halep, și-a disputat primul meci oficial după suspendare marți la Miami, fiind învinsă în trei seturi de spaniola Paula Badosa (1-6, 6-4, 6-3).

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026. Bucureştiul a ratat șansa

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit miercuri la Dublin, înaintea finalei Ligii Europa, şi a stabil...

Record la un meci de fotbal din Europa. Au fost bătute 56 de penalty-uri consecutive

Echipele de fotbal din Israel, SC Dimona și Shimshon Tel Aviv, au stabilit luni seara un nou record ...

Hai, fetele! Romania infrunta Bulgaria pe terenul de fotbal, dar si prejudecatile sexiste din afara ...

Naționala Feminină de Fotbal înfruntă săptămâna viitoare echipa Bulgariei în cadrul penultimului mec...