Simona Halep a povestit despre fricile, bucuriile și barierele psihologice prin care a trecut într-un interviu cu jurnaliștii de la The Gurdian.
„Visul meu a fost să fie cea mai bună. Am făcut totul pentru tenis”, a declarat Numărul 1 mondial jurnaliștilor britanici care au vizitat-o la București iarna asta.
Simona a recunoscut că atunci când era mică a fost super introvertită și uneori îi era rușine să intre pe teren. Între timp și-a mai tratat din frici, iar „acum nu mai există presiune. Mă simt mai ușor. Mă simt mai bine”, spune sportiva.
La 27 de ani, Simona are primul trofeu de Grand Slam câștigat vara trecută la Paris, iar treaba asta a ajutat-o să se relaxeze foarte mult și chiar să se concentreze mai mult pe viața ei: „M-am dedicat 100%, atât de mulți ani. Acum am câștigat un mare șlam și încep să mă bucur de viata mai mult. Îmi place să ies, să-mi fac prieteni. Sunt mai deschisă.”
Însă până la titlul pe care și l-a dorit atât de mult, Halep a trecut și prin momente dificile. Unul dintre ele a fost înfrângerea suferită în fața Carolinei Wozniacki, în 2018, în finala de la Australian Open.
Simona era mega ruptă după toate meciurile turneului, iar după finală a ajuns la spital. A fost momentul în care mama ei s-a speriat și i-a spus că este mai bine să se lase ca să se bucure de viață.
Patru luni mai târziu, la Paris, ea a fost testată mai degrabă mental decât fizic. Avea în spate deja 3 înfrângeri succesive în finale, iar cea din Open-ul francez ar fi ruinat-o. A reușit să găsească forță în ea și a jucat mai agresiv împotriva lui Sloane Stephens și a reuși. „Tot ceea ce visasem era real în acel moment. Toți oamenii pe care îi iubesc erau acolo și când am ridicat trofeul și a început cântecul național, a fost cel mai bun moment pe care l-am avut vreodată. Plângeam pentru că era imens. Poate că va fi cel mai bun moment al meu ca sportiv. Dar să vedem. Poate că viitorul îmi va da și mai mult.”
Antrenorul Darren Cahill a lucrat foarte mult cu ea mai ales pe parte emoțională, după ce a rămas șocat de reacția Simonei în urma turneului pierdut la Miami, în 2017.
El a încurajat-o să lucreze cu un psiholog, iar doamna respectivă a ajutat-o să se înțeleagă și să lucreze la slăbiciunile ei. Darren a fost foarte mândru pentru că atunci a înțeles că Simona vrea cu adevărat să fie cea mai bună.
Halep nu știe dacă va mai lucra cu australianul Darren Cahill, care a luat o pauză pentru a petrece mai mult timp cu familia, dar deocamdată a ales să nu caute un înlocuitor: „La acest nivel, este imposibil să merg singură. Voi mai lucra cu Cahill? Nu știu. Pot să spun că sper să se întâmple asta, pentru că este o persoană grozavă și asta contează cel mai mult.”
În acest moment, Halep își dorește să facă ceva pentru alți copii talentați la tenis. Deocamdată investește într-o echipă de fete de hochei pe gheață. „Plătesc pentru tot ce au nevoie – echipament, antrenori, unele turnee din afara României. Au început să bată băieții, așa că e bine. Uneori mă duc să le văd pentru energie și să mă motivez.”
Simona are planuri mari pentru cariera ei, dar și pentru viața ei personală: „Mi-ar plăcea să fiu mai bună în Cupa Fed, să visez la titlu și la Jocurile Olimpice în 2020. De asemenea, vreau să câștig din nou un Grand Slam, să termin din nou numărul 1. Dar nu voi pune presiune asupra mea. În 10 ani mi-ar plăcea să am trei copii, o familie frumoasă și să fiu în afara tenisului, știind că i-am dat totul.”