‘Shrek 5’ programat pentru Iulie 2026 cu Mike Myers, Eddie Murphy și Cameron Diaz în roluri principale

CoolNews, NEWS
share

Ne întoarcem în mlaștină! DreamWorks Animation a anunțat oficial că „Shrek 5” este în dezvoltare și va avea o dată de lansare îndepărtată, pe 1 iulie 2026. Vedetele originale ale seriei, Mike Myers, Eddie Murphy și Cameron Diaz, sunt confirmate să revină în rolurile lor iconice.

Încă nu este clar dacă Antonio Banderas își va relua rolul motanului Puss in Boots, dar „Shrek 5” va fi regizat de Walt Dohrn, care a lucrat ca scenarist și artist la „Shrek 2” și „Shrek the Third” și ca șef de creație la „Shrek Forever After”. Gina Shay, producătoare a francizei, și fondatorul Illumination, Chris Meledandri, vor produce filmul, iar Brad Ableson va fi co-regizor.

Eddie Murphy a dezvăluit în iunie că a început deja să înregistreze vocea pentru film și că urmează să facă un film spin-off dedicat personajului său, Donkey. „Am început să lucrăm la ‘Shrek 5’ acum câteva luni,” a spus Murphy pentru Collider. „Am înregistrat deja prima parte și vom continua anul acesta pentru a-l finaliza. ‘Shrek’ va apărea și Donkey va avea propriul film. Vom face un ‘Shrek’ și un film cu Donkey.

Franciza „Shrek” a lansat patru filme între 2001 și 2010, transformând DreamWorks Animation într-un studio de succes cu încasări de 487 milioane de dolari la nivel mondial pentru primul film. „Shrek 2” a avut încasări de 928 milioane de dolari și ambele filme au concurat pentru Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes. Deși „Shrek the Third” și „Shrek Forever After” nu au fost la fel de aclamate, au avut încasări globale de 813 milioane de dolari și, respectiv, 752 milioane de dolari.

Spin-off-urile „Puss in Boots” au fost și ele succese la box office, cu încasări de 555 milioane de dolari și 484 milioane de dolari pentru cele două filme. Cel mai recent, „Puss in Boots: The Last Wish,” lansat în decembrie 2022, a fost un hit, câștigând 484 milioane de dolari și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film de animație.

Meledandri, producătorul din spatele francizelor „Despicable Me” și „The Super Mario Bros. Movie”, a fost angajat de Universal Pictures să reînvie francizele „Shrek” și „Puss in Boots”. El a subliniat importanța păstrării vocilor originale, care au contribuit major la succesul filmelor.

 

sursa foto: Twitter

Articole similare

Festivalul de Film de la Cannes: 78 de ani de cinematografie de calitate

Festivalul de Film de la Cannes este unul dintre cele mai prestigioase și celebre festivaluri de fil...

Două filme românești, incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes...

Două filme românești au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la...

Universuri în interiorul altor universuri: pășește în culisele 3 Body Problem

Producătorii executivi / realizatorii D.B. Weiss, David Benioff și Alexander Woo, alături de actorii...