Confidenţialitate

Shakira face orice numai să scape de închisoare

Celebrități, CoolNews
share

Shakira a virat în conturile autorităților spaniole aproape 18 milioane de lire sterline după ce a fost avertizată că ar putea face închisoare pentru fraudă fiscală.

În urmă cu câteva luni, FISC-ul spaniol a cerut procurorilor să-i verifice cântăreței câștigurile internaționale din perioada 2011 – 2014, când aceasta era rezidentă în Spania.

În aceste condiții, autoritățile au acuzat-o pe Shakira că ar fi încercat să evite legislația care spunea că ar fi trebuit să plătească taxe și pentru veniturile de pe plan mondial nu doar pentru cele realizate în țară.

Surse apropiate artistei au declarat că Shakira și-a îndeplinit întotdeauna obligațiile fiscale și este gata să respecte ”consecințele economice” ale ceea ce consideră că ar putea fi diferențe simple în ”criteriile de evaluare” și nu o încercare deliberată de a evita impozitele.

Cotidianul catalan El Periodico anunță că artista vrea acum să facă recurs la ancheta procurorilor.

Experții fiscali ai artistei au explicat că, în perioada 2011 – 2014, Shakira a locuit în Spania mai puțin de 183 de zile și astfel nu era obligată să plătească impozit pentru veniturile globale, ci doar pentru cele locale.

Anul trecut, numele Shakirei a apărut și în scandalul Paradise Papers care dezvăluia că artista ar fi transferat 30 de milioane de dolari din drepturi muzicale către un offshore din Malta, pentru a evita plata unor taxe.

Avocații cântăreței columbiene au susținut că nu este vorba despre un transfer, ci despre faptul că Shakira a locuit în mai multe țări de-a lungul carierei.

Articole similare

Cum a arătat show-ul din pauza Super Bowl 2020 - VIDEO

Show incendiar duminică noapte la Super Bowl, finala Campionatului de Fotbal American. Shakira și...

Ce riscă Shakira după ce a fost pusă sub acuzare în Spania - VIDEO

Mai nou Shakira este torturată de gândul datoriilor la stat decât de o dragoste eșuată ca în piesa ”...

Shakira a fost subiect de glume după eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială

Momentul în care echipa națională a Spaniei a fost eliminată de la Cupa Mondială de naționala Rusiei...