Confidenţialitate

Serialul „Wednesday” se confruntă cu acuzații de rasism: „Toți actorii de culoare…”

CoolNews, Filme, NEWS
share

Netflix este criticat de abonați după ce unii fani au catalogat „rasist” noul serial despre familia Addams.

Unii urmăritori spun că serialul „Wednesday”, care a fost lansat la începutul acestei luni, ar fi rasist pentru că îi portretizează pe actorii de culoare în personaje negative.

Noul serial o are în rol principal pe actrița Jenna Ortega și a fost descris drept „născocit din mintea lui Tim Burton”.

WEDNESDAY este un serial polițist cu elemente supranaturale și prezintă anii petrecuți de Wednesday Addams la Academia Nevermore, unde tânăra încearcă să învețe să-și folosească abilitățile paranormale incipiente, să pună capăt unei serii de crime monstruoase, care au terorizat orașul și să rezolve misterul în care au fost implicați părinții ei în urmă cu 25 de ani, totul în timp ce se confruntă cu noile și foarte încurcatele ei relații de la Nevermore.

În timp ce mulți au lăudat serialul, unii telespectatori au fost dezamăgiți de faptul că multe dintre personajele de culoare sunt bullies.

De exemplu, actorița Joy Sunday joacă rolul unei eleve rele de la Nevermore Academy.

De asemenea, Iman Marson – tot un actor de culoare – joacă și el rolul unui bully și este fiul unui primar corupt care deține parcul de distracții Pilgrim World.

O persoană a scris: „Încerc să trec cu greu dincolo de nuanțele rasiste și anti-afro-americani din serialul „Wednesday”. Oricine a crezut că e o idee bună să pună o persoană de culoare să joace rolul proprietarului unui parc de distracții pilgrim, se duce literalmente în IAD”.

Un al doilea a spus: „O iubesc pe Jenna Ortega pentru că o joacă atât de bine pe Wednesday, dar un lucru pe care îl urăsc la acest serial este că toți oamenii de culoare din acest spectacol sunt oameni groaznici. Cum nu a văzut Netflix nimic rău în asta?

Și un altul a adăugat: „Primarul de culoare, proprietar al Pilgrim World a fost oribil”.

În urma reacției, un reprezentant al lui Burton a respins criticile, declarând pentru The New York Post la începutul acestei săptămâni: „Nu îi trimit o cerere de comentariu atât de prostească lui Tim”.

 

Sursa foto: VLAD CIOPLEA/NETFLIX

Articole similare

Lisa Loring, prima actriță care a interpretat-o pe Wednesday Addams, a murit

Lisa Loring, actrița care a interpretat-o pentru prima dată pe Wednesday Addams în serialul original...

Când apare sezonul 2 din Wednesday? Victor Dorobanțu ON AIR la Tic Talk cu Oana Tache

Știai că Thing din serialul fenomen al momentului, Wednesday e român? Sau că e de fapt magician? Sau...

Netflix confirmă că pregătește un nou sezon al serialului „Wednesday”

Netflix a confirmat vineri că seria sa de succes „Wednesday” va reveni pentru un al doilea sezon. ...