Confidenţialitate

Serialul „Sex and the city” a stârnit o revoluție în toată lumea

CoolNews, Filme
share

Împlinind 20 de ani de la difuzarea primelor episoade, „Sex and the city” celebrează faptul că a devenit un fenomen, stârnind o revoluție în ceea ce le privește pe femeile din întreaga lume.

Începând cu primul sezon pe HBO în 1999, serialul „Sex and the city” a fost difuzat în Australia, Irlanda, Marea Britanie, Franța, Germania și Japonia, asumându-și riscul de a dezvălui tuturor telespectatorilor aventurile sexuale ale celor patru prietene: Carrie, Charlotte, Miranda și Samantha.

„Sex and the city” a devenit ușor o uriașă forță globală, garantând succesul pantofilor lui Manolo Blahnik, dar și a multor alte brand-uri care au apărut în show.

Mai presus de toate însă, „Sex and the city” a stârnit o revoluție în rândul femeilor din Asia și țările estice, cunoscute pentru conservatorism. Simțul libertății a crescut, ba chiar a dus la interzicerea serialului în unele țări, însă în Japonia a adus numai beneficii femeilor, arătându-le că e ok să folosească termenul sex.

„În Japonia asta e o influență destul de puternică pentru că acum femeile tinere își găsesc vocea și știu ce să ceară de la o relație”, transmite Veronica Chambers, autoarea cărții „Kickboxing Geishas: Cum își schimbă nația femeile moderne din Japonia”.

Show-ul a rămas totuși tabu până în 2010 când filmul „Sex and the city 2” ce trebuia să prezinte vacanța celor patru prietene în Abhu Dabi a pus Dubai-ul și Emiratele Arabe la grea încercare, reprezentanții respingând scenariul după ce l-au citit. Filmul a fost filmat în Maroc.

Formatul show-ului a permis în cele din urmă ca povești ale femeilor din toată lumea să fie spuse, fără ca virginitatea, sexul și relațiile să mai fie un subiect tabu.

 

 

Articole similare

Florian Rus a primit întâriri ca să identifice ”Țipătul” - VIDEO

Florian Rus a lăsat străzile din București pentru o procare pe care Andrei Niculae o propune tuturor...

Topul Forbes al celor mai bine plătiți DJ din lume

Publicația Forbes alcătuiește în fiecare vară topul celor mai bine plătiți DJ din întreaga lume. ...

Serialul "Sex and the city" a stârnit o revoluție în toată lumea

Împlinind 20 de ani de la difuzarea primelor episoade, "Sex and the city" celebrează faptul că a dev...