Sentința în dosarul Colectiv: Popescu-Piedone, 4 ani de închisoare, patronul clubului 11 ani și 8 luni după gratii

CoolNews, NEWS
share

Cristian Popescu-Piedone, care a primit în primă instanță în dosarul Colectiv la 8 ani şi 6 luni de închisoare, a fost condamnat, joi, la 4 ani de închisoare. Anastasescu George Alin , unul dintre patronii clubului, a primit 11 ani și 8 luni de închisoare, scrie europafm.ro.

„ În baza art. 38 alin. 1 raportat la art.39 alin.1 lit.b, contopește pedepsele aplicate, inculpatul Anastasescu George Alin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani inchisoare, la care se adauga un spor de 1 an si 8 luni, în total 11 ani si 8 luni inchisoare

În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen şi art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeşte cele trei pedepse urmând ca inculpatul Mincu Costin să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani și 6 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1 an și 6 luni (o treime din 4 ani și 6 luni), în total 8 ani închisoare”, notează G4Media.

Procesul în dosarul Colectiv s-a încheiat în decembrie, dar instanța a amânat de 4 ori până acum pronunțarea pedepselor. Judecătorii au invocat complexitatea cauzei și faptul că sunt obligați, în același timp, să motiveze verdictele.

De anul trecut, Curtea Constituțională îi obligă pe judecători să pronunțe sentințe în dosarele penale o dată cu motivarea, așa că magistrații care judecă dosarul Colectiv au spus că au nevoie de mai mult timp pentru asta.

Citește mai multe pe europafm.ro.

Articole similare

Doumentarul „Colectiv” a câștigat LUX Audience Award

Parlamentul European premiază documentarul românesc „Colectiv”. Președintele David Sassoli a acordat...

VIDEO: S-a dat sentința în cazul morții lui George Floyd. Reacția fostului polițist

S-a dat sentința! Fostul polițist care a stat timp de nouă minute cu genunchiul pe gâtul lui George ...

Noi trofee pentru filmele românești: Cel mai bun documentar și Cel mai bun film din competiţia balca...

Avem premii noi pentru cinematografia românească. Regizorii Radu Jude şi Radu Ciorniciuc au primi...