Se întoarce zăpada. ANM a emis o notificare privind condițiile meteorologice nefavorabile în întreaga țară

CoolNews, NEWS
share

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis, în ziua de marți, o avertizare cu privire la condițiile meteorologice nefavorabile, care includ precipitații ușoare, însă și ninsori în zonele montane, însoțite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, pe întreg teritoriul țării.

Conform prognozei meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, sunt așteptate precipitații ușoare, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei, și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei. În Carpații Orientali și Meridionali se așteaptă ninsoare local moderată cantitativ (10 – 15 l/mp), urmată de depunerea unui nou strat de zăpadă. De asemenea, se prevăd intensificări ale vântului, cu rafale de 40 – 50 km/h în general în estul, sud-estul țării și în zonele montane, precum și în cursul zilei de marți și în vest.

Prognoza pentru București

În Capitală, se așteaptă o răcire semnificativă a vremii, astfel încât temperaturile diurne vor fi sub medie pentru această perioadă. Cerul va fi predominant înnorat, cu posibilitatea unor ploi slabe trecătoare, mai ales în timpul zilei. Vântul va fi slab până la moderat, cu intensificări ușoare în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de aproximativ 6 grade Celsius, în timp ce cea minimă se va situa între 1 și 2 grade Celsius.

Pentru ziua de 20 martie, se prognozează o ușoară creștere a temperaturilor față de ziua precedentă, acestea urmând să se apropie de valorile normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a zilei sunt posibile ploi scurte. Vântul va fi slab până la moderat. Temperatura maximă estimată va fi între 11 și 12 grade Celsius, iar cea minimă între 1 și 2 grade Celsius.

În continuare, temperaturile vor rămâne apropiate de cele specifice ultimei decade a lunii martie, cu maxime de 11 până la 12 grade Celsius. Cerul va fi înnorat, cu ploi slabe pe alocuri. Vântul va fi slab până la moderat.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Și mai multă căldură! Meteorologii au emis cod portocaliu și galben de caniculă până joi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins codurile galben și portocaliu de căldură extr...

Cod roșu de vijelii în toată țara. Zonele cu vreme extremă

Meteorologii au emis, pentru marţi după-amiaza, o avertizare Cod roşu de ploi torenţiale, grindină ş...

ANM: Cod galben de ploi valabil până mâine în 25 de județe. Temperaturi de vară spre finalul săptămâ...

ANM a emis un nou cod galben de ploi consistente, valabil în 25 de judeţe, dar și o informare de ins...