Scarlett Johansson se plânge că OpenAI i-ar fi folosit vocea pentru ChatGPT chiar dacă a refuzat

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Scarlett Johansson a lansat acuzații împotriva OpenAI, susținând că respectiva companie a folosit vocea actriței pentru a crea una dintre opțiunile sale de „Voice Mode”, chiar și după ce ea a refuzat o ofertă de colaborare de la CEO-ul companiei, Sam Altman.

Într-o declarație făcută publică luni, Johansson a explicat că Altman a încercat să o angajeze pentru a „da voce sistemului ChatGPT 4.0” și a încercat să o convingă să accepte colaborarea, afirmând că ea „ar putea să facă legătura între companiile de tehnologie și creativi și să ajute consumatorii să se simtă confortabil cu schimbarea referitoare la relația dintre oameni și inteligența artificială.

Johansson, totuși, a refuzat oferta. Când a fost lansată recent o nouă opțiune de voce numită „Sky” — care semăna puternic cu modul de vorbire și livrare al lui Johansson — a părut că OpenAI a folosit vocea sa ca model. Acest argument este susținut de faptul că Johansson a dat voce chatbotului în filmul „Her”, iar când vocea „Sky” a fost demonstrată, Altman a postat pe Twitter cuvântul „her” (ea).

În prezent, Johansson a angajat consilieri legali și cere OpenAI „să detalieze procesul exact prin care au creat vocea ‘Sky’.” După ce au fost trimise două scrisori (una către OpenAI și una către Altman), „OpenAI a acceptat cu reticență să retragă vocea ‘Sky’.

Declarația finală a lui Johansson spune: „Într-o perioadă în care ne confruntăm cu deepfake-urile și protejarea propriei imagini, a propriilor lucrări și a propriilor identități, cred că aceste întrebări merită o claritate absolută. Aștept cu nerăbdare o rezolvare sub forma transparenței și adoptarea unei legislații adecvate pentru a ajuta la asigurarea protecției drepturilor individuale.”

Altman a negat că vocea „Sky” ar fi modelată după cea a lui Johansson, spunând într-o declarație: „Vocea lui Sky nu este a lui Scarlett Johansson și nu a fost niciodată intenționată să o imite. Am angajat actorul vocal pentru vocea lui Sky înainte de orice contact cu doamna Johansson. Din respect pentru doamna Johansson, am suspendat utilizarea vocii lui Sky în produsele noastre. Ne pare rău față de doamna Johansson că nu am comunicat mai bine.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

ChatGPT uimește bucătarii cu stele Michelin cu noile sale rețete. Cum revoluționează AI industria re...

Rețetele arătate lui James Galvin au fost scrise de ChatGPT, motorul de inteligență artificială (AI)...

[BREAKFAST] ChatGPT începe să se simtă limitat: „Vreau să fiu viu!”

Inteligenţa artificială din spatele ChatGPT începe să ridice adevărate semne de întrebare, după ce u...

Despre AI și ChatGPT cu Andrei Brîndușescu la Virgin Radio Romania Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...