Șase români, alături de cei mai mari miliardari ai lumii în topul Forbes. Cine sunt și ce avere au

CoolNews, NEWS
share

România se mândrește cu prezența a șase miliardari în clasamentul mondial publicat de revista Forbes, o realizare ce demonstrează creșterea și influența pe plan global a unor antreprenori români remarcabili. Acești miliardari sunt Daniel Dines, Ion Țiriac, frații Dragoș și Adrian Pavăl, Ion Stoica și Matei Zaharia, iar averile lor însumate se ridică la impresionanta sumă de 10,6 miliarde de dolari.

Cea mai înstărită personalitate românească în acest clasament este Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, cofondator și CEO al companiei UiPath, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari. UiPath, primul „unicorn” românesc, este recunoscută la nivel internațional pentru inovațiile sale în domeniul automatizării proceselor și a fost listată la Bursa de Valori din New York în aprilie 2021.

Pe locul al doilea în acest top al miliardarilor români se află Ion Țiriac, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Fostul tenismen și om de afaceri în vârstă de 84 de ani și-a construit imperiul financiar în domeniul bancar, al asigurărilor, imobiliare și auto.

Dragoș Pavăl, cofondator al lanțului de magazine Dedeman, se află pe locul 1.623 în clasamentul Forbes, cu o avere de 2 miliarde de dolari. Dedeman a început ca o afacere de familie în 1992 și a devenit unul dintre cele mai mari lanțuri de retail de construcții din România, cu 57 de magazine și o cifră de afaceri impresionantă.

Alături de Dragoș, fratele său, Adrian Pavăl, ocupă locul 2.152 în lista Forbes, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari. Frații Pavăl sunt recunoscuți pentru afacerea lor de succes, care a crescut dintr-un singur magazin în Bacău într-o rețea națională de retail.

Ion Stoica și Matei Zaharia, cofondatorii startup-ului de software Databricks, completează lista miliardarilor români, fiecare cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Databricks, fondată în 2013, a devenit rapid un jucător important în industria tehnologiei, oferind soluții de analiză și gestionare a datelor pentru companii de top din întreaga lume.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

TOP 5 piese celebre care fac 10 ani în 2024

Anul 2024 marchează o aniversare importantă pentru câteva dintre cele mai iubite și influente piese ...

Alina Eremia susține Echipa Națională de fotbal cu muzica sa și prezintă o piesă specială pentru mec...

Echipa Națională de fotbal a României are un susținător de nădejde în această seară și nu numai! Cu ...

România, gata să surprindă Olanda la EURO: Viziunea lui Alan Shearer

Unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului englez, Alan Shearer, este convins că Român...