Săptămâna cu patru zile muncitoare va fi testată în curând în UK. Peste 30 de companii iau parte la acest proiect pilot

CoolNews, NEWS
share

Visul de a petrece mai puțin timp la serviciu fără o reducere a salariului este pe cale să devină realitate pentru mai mulți angajați.

Proiectul pilot din Regatul Unit al unei săptămâni de lucru de patru zile va începe în iunie cu aproximativ 30 de companii care s-au înscris până acum. Programul de șase luni va permite companiilor să permită personalului să lucreze 32 de ore pe săptămână, lăsând compensația și beneficiile neschimbate.

Trecerea la o săptămână de patru zile ar fi un câștig pentru companii”, a declarat Joe Ryle, directorul Four Day Week din Marea Britanie, într-un interviu telefonic pentru Bloomberg. „Studiile au arătat că productivitatea se îmbunătățește împreună cu câștigurile corespunzătoare și bunăstarea lucrătorilor.

Proiectul din Marea Britanie este unul dintre mai multe din întreaga lume conduse de 4 Day Week Global, care pledează pentru o săptămână mai scurtă. Programe similare sunt programate să înceapă în SUA și Irlanda, cu mai multe planificate pentru Canada, Australia și Noua Zeelandă, a spus Ryle.

Pe lângă accentul pus pe productivitate, cercetătorii vor măsura impactul asupra bunăstării lucrătorilor și vor evalua efectul programului asupra mediului și egalității de gen, a spus 4 Day Week Global într-un comunicat.

Programul va ajuta „companiile să treacă de la simpla măsurare a timpului în care oamenii stau „la muncă”, la un accent mai puternic asupra rezultatelor produse”, a declarat Joe O’Connor, manager de program pilot pentru campanie.

Articole similare

[BREAKFAST] Regele Charles încă mai călătorește cu ursulețul său de pluș din copilărie

Regele Charles încă mai călătorește cu ursulețul său de pluș din copilărie. Doar unui om i-a permis ...

BREAKING NEWS: Regina Elisabeta a II-a în stare gravă. Rudele s-au adunat de urgență la castelul Bal...

Medicii Reginei Elisabeta a II-a „sunt îngrijorați” de sănătatea acesteia și au recomandat să rămână...

OFICIAL: Marea Britanie va găzdui Eurovision Song Contest 2023

Este oficial: Eurovision Song Contest va avea loc anul viitor în Marea Britanie! Organizatorii sp...