Sam Altman, cofondatorul Open AI, revine în funcția de CEO la câteva zile după concediere

CoolNews, NEWS, Tech
share

Cofondatorul OpenAI – Sam Altman – se întoarce în fruntea companiei la câteva zile după ce a fost concediat. Decizia consiliului de administrație a produs un „cutremur” în rândul investitorilor din Silicon Valley. Sam Altam este considerat „tatăl” Chat GPT și un vizionar privind inteligența artificială, scrie europafm.ro.

Aștept cu nerăbdare să mă întorc la OpenAI”, a scris Sam Altman într-un mesaj publicat pe platforma X, fostul Twitter.

Sam Altman a fost concediat vineri de consiliul de administrație. Imediat după anunț – peste 600 de angagații de la OpenAI au semnat o scrisoare deschisă prin care au amenințat că vor demisiona dacă nu va fi repus în funcție, notează BBC.

În weekend – cel mai mare investitor în Open AI – Microsoft anunța că Sam Altman se va alătura companiei care a fost fondată de Bill Gates. O condiție pentru întoarcerea în fruntea OpenAI a fost numirea unui nou membru în consiliul de administrație.

Iubesc OpenAI, iar tot ceea ce am făcut în ultimele zile a fost în slujba menținerii acestei echipe și a misiunii sale împreună”, a mai spus Sam Altman. A subliniat și parteneriatul puternic cu Microsoft.

Sam Altman este cofondator la Open AI – compania care a creat Chat GPT și are planuri de a dezolta și mai mult inteligența artificială.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Jeff Bezos n-o să mai fie CEO-ul Amazonului

Jeff Bezos anunță că n-o să mai fie CEO-ul Amazonului. Cel mai bogat om din lume o să cedeze func...

După 21 de ani, Winamp revine cu un nou concept și cu o aplicație de mobil

Vă era dor de aplicația Winamp? Ei bine, unele lucruri, deși credeai că au rămas cumva în istorie, r...