Confidenţialitate

S-a lansat Virgin Radio Pride UK

Muzică
share

Virgin Radio UK a lansat o nouă stație pentru comunitatea LGBTQ+: Virgin Radio Pride UK.

”Sunt încântat să ne parteneriem cu atât de multe organizații minutate pentru a putea da naștere unui spațiu radio pentru LGBTQ+. Vă vom face să râdeți, câteodată să plângeți, dar, cel mai important, vă vom face mândri”, spune Mike Cass, directorul pentru conținut al Virgin Radio UK.

Noul post de radio se poate recepționa via DAB în Londra, dar și online, inclusiv în aplicațiile specializate, dar doar dacă te afli pe terioriul Marii Britanii.

Lansarea nu este întâmplătoarea în această lună. Iunie este considerată Pride Month, luna când oamenii din comunitatea LGBTQ+ se reunesc şi sărbătoresc libertatea de a fi ei înşişi. Cu această ocazie ai observat probabil că multe branduri internaționale, care militează pentru incluziune și eliminarea discriminărilor de orice fel, au inclus curcubeul în logo. Simbolul acesta a fost adoptat la finalul anilor 70. În 1978, artistul Gilbert Baker a fost însărcinat de să facă designul pentru un steag care să fie folosit la pentru viitoarele sărbători Pride ale oraşului San Francisco. Baker, un proeminent activist pentru drepturile homosexualilor, s-a inspirat din curcubeu pentru a reflecta numeroasele grupuri din comunitatea gay. Așa s-a născut curcubeul care azi a devenit un simbol acceptat și recunoscut în întreaga lume pentru comunitatea LGBTQ+.

Articole similare

Regele Charles, atacat din nou cu ouă. Este pentru a doua oară în decurs de o lună

Poliția din Bedfordshire a declarat că un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost arestat în timpul une...

Regizorul Knives Out confirmă că personajul lui Daniel Craig este gay

Regizorul filmului Glass Onion: A Knives Out Mystery a confirmat că personajul lui Daniel Craig este...

[BREAKFAST] Apă extraterestră găsită pentru prima dată într-un meteorit care a căzut din spațiu în M...

Apă extraterestră găsită pentru prima dată într-un meteorit care a căzut din spațiu în Marea Britani...