Confidenţialitate

S-a dat startul înscrierilor pentru Ericsson Innovation Awards (EIA) 2020

CoolNews, Tech
share

Ericsson lansează concursul de inovare pentru studenți Ericsson Innovation Awards (EIA) 2020, o competiție globală care le oferă tinerilor din întreaga lume șansa să-și dezvolte ideile inovatoare cu sprijinul experților Ericsson.

Tema acestei ediții, „Revendică-ți viitorul”, pune accentul pe abordarea provocărilor climatice actuale și viitoare.

Anul trecut, au participat peste 2.000 de echipe formate din studenți din întreaga lume care au prezentat ideile lor în competiția EIA.

Doar 15 echipe au fost selectate pentru a merge în semifinale, iar una dintre ele a fost din România – echipa Black Sea Energy, formată din 4 studenți de la Universitatea Politehnica și Universitatea Carol Davila. Ei au avut un proiect foarte bine structurat, cu un plan bazat pe turbinele pentru producerea de energie electrică în Marea Neagră.

„Gândirea inovatoare a studenților are nevoie de implicarea companiilor, iar prin această competiție vor avea alături de ei cei mai pregătiți oameni din acest domeniu. Sprijinim tinerii din întreaga lume să găsească răspunsul la provocări globale prin dezvoltarea unor proiecte revoluționare. Ne bucurăm că anul trecut am avut o echipă din România care a ajuns până în semifinalele globale, este o reușită importantă. De aceea sperăm să vedem mult mai multe echipe care se înscriu în ediția anului 2020, care să aibă curajul să pună România pe harta globală a acestei prestigioase competiții”, a declarat Dragoș Mircea Rebegea, Country Manager Ericsson Romania.

Ericsson Innovation Awards este deschis studenților înscriși în prezent la studii universitare. Studenții din întreaga lume sunt invitați să intre în competiție și sunt încurajați să formeze echipe de la doi până la patru membri. Echipele trebuie să se înregistreze și să-și prezinte ideile până pe 30 septembrie 2020.

În acest an, 14 echipe vor ajunge în semifinale, unde vor avea ocazia să aibă drept mentori experții Ericsson înainte de a concura pentru unul dintre cele trei locuri în finală. Cele trei echipe finaliste vor participa apoi la Marea Finală (eveniment care va avea loc în online acest an) în decembrie 2020. Echipa câștigătoare va primi un premiu în bani de 25.000 de euro, locul doi – un premiu de 15.000 de euro și locul trei – un premiu de 5.000 de euro.

Studenții interesați să participe pot afla mai multe detalii accesând https://www.ericsson.com/en/careers/eia

Articole similare

Ce spun Facultățile de Drept din țară despre exmatricularea celor 45 de studenți

Facultățile de Drept din Iași, Cluj, Timișoara și Sibiu susțin decizia Univesității din Bucuresti ca...

Cei 45 de studenţi de la Facultatea de Drept care au copiat la examene au fost oficial exmatriculați...

Cei 45 de studenţi de la Facultatea de Drept care au fraudat examene în sesiunea din iarnă au fost e...

Conducerea Facultăţii de Drept propune exmatricularea celor 45 de studenţi care ar fi copiat la exam...

Decanul şi Consiliul Facultăţii de Drept au decis să propună rectorului Universităţii din Bucureşti ...