România, inclusă în topul New York Times al locurilor pe care să le iubești în 2021

NEWS
share

New York Times a inclus România în topul locurilor de care să te îngrăgostești în 2021.

Jurnalistul NYT Ivan Stoler, născut în Moldova, a vizitat Maramureșul și Bucovina, iar impresiile sale le găsiți mai jos:

„Crescând într-o familie de evrei basarabeni, auzisem de Țara Veche. Ceea ce am auzit nu a fost niciodată ceva bun. Nu am auzit niciodată un lucru despre măreția peisajului.

Am călătorit în Bucovina și Maramureș, aproape de granița Ucrainei. Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânurile și vagoanele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Romanii de pe marginea drumului vindeau niște alambicuri de alamă prin care puteai să faci tuică de prune.

Conducând chiar în afara orașului Piatra Neamț, mi-a atras atenția un gard din fier forjat cu un Magen David (Steaua lui David). Am oprit. Am mers în sus până la un cimitir – niciun indicator. Îngrijitorul, aproape de 80 de ani, ne-a arătat împreujurimile. Poate 10, 15 oameni din oraș sunt încă evrei. A fost încântător să văd pe cineva care se îngrijește de locul respectiv. Conducând din Bucovina – cunoscută pentru fagii săi și mănăstirile pictate – până la Maramureș, am urmat o potecă montană în zigzag: un loc de tranziție. Am ajuns într-un loc de unde se putea vedea toată măreția și am spus: „Acesta este locul” a scris Ivan Stoler în New York Times

Imagine de Skarletlurealta de la Pixabay

Articole similare

Ce pârtii se deschid de week-endul ăsta în țară

Începe weekend-ul și poate ți-a programat o ieșire la ski. E bine să știi că se re-deschid pârtii...

Un bărbat a filmat într-un magazin mai mulți oameni care nu purtau masca, dar tot el a fost amendat ...

Incidentul s-a petrecut într-un magazin din localitatea Băiuț, din Maramureș. Bărbatul le-a atras at...

Acoperirea nasului și a gurii în spații publice devine obligatorie în Galați, Iași, Maramureș și Vas...

Alte două județe îi obligă pe locuitori să își acopere nasul și gura atunci când își părăsesc domici...