România, gata să surprindă Olanda la EURO: Viziunea lui Alan Shearer

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului englez, Alan Shearer, este convins că România poate produce surpriza optimilor de finală la Campionatul European, în fața Olandei. În cadrul podcastului „The rest is football”, unde Shearer discută alături de Gary Lineker și Micah Richards, fostul atacant și-a exprimat încrederea în echipa antrenată de Edi Iordănescu.

Nu va fi atât de simplu pentru Olanda cum crede lumea. Va fi o poveste pe undeva, la acest meci, așa simt. Ar putea fi povestea optimilor de finală. Voi merge pe mâna României„, a spus Shearer în timpul discuției. Aceste declarații vin după ce Shearer a fost impresionat de performanțele României în faza grupelor, unde echipa a arătat un fotbal solid și organizat.

Discuția din podcast a atins și amintiri mai puțin plăcute pentru Shearer, rememorând înfrângerea Angliei în fața României la EURO 2000. În acel meci, un penalty comis de Phil Neville a permis României să preia conducerea și să câștige partida, un moment care încă îl bântuie pe Shearer. „La EURO 2000, nu? Phil Neville a făcut penalty și ei au preluat conducerea. Uh, de ce mi-ai adus aminte, Iisuse Hristoase?”, a exclamat el, la întrebarea lui Gary Lineker.

Optimiștii și pasionații fotbalului românesc văd în aceste cuvinte un semn bun și o recunoaștere a potențialului naționalei lor. Deși Olanda este considerată favorită, mulți fani speră că echipa României va reuși să profite de ocaziile sale și să scrie o nouă pagină memorabilă în istoria fotbalului european.

Cu o echipă tânără și talentată, condusă de Edi Iordănescu, România are toate șansele să transforme acest meci într-unul de referință. Fanii așteaptă cu nerăbdare confruntarea, încurajați de cuvintele lui Shearer și de amintirile dulci-amare ale victoriilor trecute. Va reuși România să producă surpriza și să elimine Olanda? Rămâne de văzut, dar cert este că toți ochii vor fi ațintiți asupra acestui duel promițător.

 

sursa foto: Facebook Alan Shearer

Articole similare

EURO 2024. Anglia s-a calificat în finala campionatului. Reacția Olandei după înfrângerea de la Dort...

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal. A învins miercuri seară, 10 iulie, ...

Lamine Yamal, noul star al fotbalului internațional: A devenit cel mai tânăr jucător din istorie car...

La numai 16 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul Euro...

Mbappe: „Nu am făcut suficient pentru a ajunge în finală”. Căpitanul Franței recunoaște superioritat...

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a recunoscut superioritatea selecțio...