România-Columbia, astăzi, la Madrid. Aproximativ 12.000 de suporteri români sunt așteptați la meci

CoolNews, NEWS
share

La doar patru zile distanță de meciul de test cu echipa Irlandei de Nord pe Arena Națională, echipa națională a României se pregătește pentru o nouă provocare. Marți, „tricolorii” o vor întâlni pe reprezentativa Columbiei, iar partida va avea loc la Madrid, pe stadionul echipei Atletico Madrid. Meciul este programat să înceapă la ora 21:30.

Echipa Columbiei, condusă din 2022 de antrenorul argentinian Nestor Lorenzo, se bucură de un parcurs impresionant, fiind neînvinsă în toate cele 17 meciuri în timpul mandatului său ca selecționer. Această serie se extinde chiar și la alte 3 partide anterioare preluării sale. În acest interval, echipa sud-americană a obținut victorii notabile împotriva echipelor precum Mexic, Paraguay, Japonia, Germania, Brazilia și recent, Spania, într-un meci disputat la Londra, vineri seara, conform News.ro.

România a înregistrat o remiză în ultimul său meci împotriva Columbiei. În echipa națională a României se regăsesc numeroși jucători din cele mai prestigioase campionate ale lumii, precum Munoz și Lerma (Crystal Palace), Duran (Aston Villa), Sinisterra (Bournemouth), Zapata (Torino), Lucumi (Bologna), Sanchez (Galatasaray), Barrios (Zenit), conducându-i pe aceștia Luis Diaz de la Liverpool.

România s-a confruntat de trei ori până acum cu Columbia, ultima dată în 2006, într-un meci amical încheiat la egalitate, 0-0, la Chicago, în SUA. Cu toate acestea, rămân memorabile pentru suporterii români victoria cu 1-0 din grupele Cupei Mondiale din 1998, marcată printr-un gol fantastic al lui Adrian Ilie la Lyon, și victoria cu 3-1 din grupele Cupei Mondiale din 1994, cu o reușită de poveste a lui Gică Hagi.

Ambele victorii din meciurile oficiale au fost obținute de România sub conducerea lui Anghel Iordănescu în calitate de selecționer, tatăl actualului antrenor, Edward Iordănescu.

Echipa națională a României va juca în premieră în echipament roșu, cel de deplasare, decizia fiind luată pentru a evita confuziile cu tricourile galbene purtate de jucătorii columbieni.

La ședința tehnică de luni seară, organizatorii au anunțat că pentru meciul amical dintre Columbia și România s-au vândut deja peste 30.000 de bilete, dintre care peste 12.000 au fost achiziționate de suporterii români. Casele de bilete de la Estadio Metropolitano vor fi deschise și marți, începând cu ora 10:00 și până la ora de start a partidei.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

István Kovács arbitrează primul meci la Euro 2024

Arbitrul român István Kovács va oficia joi prima sa partidă la Euro 2024, o realizare semnificativă ...

2 jucători ai naționalei României, pe lista L’Equipe a echipei ideale de fotbal

Doi jucători ai naționalei Românie se află pe lista „echipei ideale” după prima etapă a grupelor de ...

Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Belgia: Avem nevoie de calm și echilibru. Trebuie să fim ponder...

Selecționerul Eduard Iordănescu face apel la echilibru înaintea meciului selecționatei României cu B...