România- Bulgaria: 1-0. Victorie meritată a fotbalistelor românce împotriva Bulgariei

CoolNews, NEWS
share

Echipa națională de fotbal feminin a României a învins vineri, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, echipa Bulgariei, cu scorul 1-0, în cadrul preliminariilor Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025. Golul României a fost marcat de Ștefania Vătafu în minutul 76 al meciului. Vătafu este și campioană în Belgia alături de echipa sa, Anderlecht. Returul se joacă mâine la Sofia, în Bulgaria. Următorul meci de acasă al tricolorelor are loc pe 16 iulie, atunci când România va înfunta pe teren propriu Armenia, echipă aflată pe locul doi în grupă.

România conduce în grupă cu nouă puncte

Dupa victoria de vineri, româncele conduc grupa cu 9 puncte. În cele trei meciuri disputate până acum – 1-0 cu Bulgaria și Kazahstan pe teren propriu și 5-0 cu Armenia în deplasare, România nu a primit niciun gol, fiind liderul detașat al grupei. Naționala noastră este urmată de Armenia, cu 6 puncte, pe trei este Bulgaria, cu 3 puncte, iar Kazahstan ocupă ultima poziţie, cu niciun punct.

Împotriva Bulgariei au intrat pe teren: 1. Andreea Părăluţă – 9. Giorgiana Vasile (16. Ioana Bălăceanu 56′), 2. Ana Maria Stanciu, 15. Brigitta Goder, 13. Erika Gered – 8. Ştefania Vătafu, 4. Ioana Bortan (14. Andreea Herczeg 84′), 10. Mihaela Ciolacu – 19. Olga Iordăchiuşi (7. Ana Vlădulescu 66′), 2. Cristina Carp (22. Carmen Marcu 84′), 11. Florentina Olar – căpitan. Selecţioner: Massimo Pedrazzini.

Fetele trebuie felicitate. Au făcut un meci foarte bun. A fost destul de greu să deblocăm apărarea lor. Am câștigat meritat. Ne pare bine pentru că ceea ce lucrăm regăsim în timpul meciului. Era bine să concretizăm din timp. Fetele au avut atitudine și au arătat valoarea lor. Nu e niciun secret. Grupul a demonstrat valoare. S-au făcut meciuri deosebite. A trebuit să regăsim atitudinea și plăcerea de a juca. Am pus la punct anumite situații. Forța grupului stă în faptul că în fiecare acțiune iese ceva deosebit. Au calitate și valoare”, a declarat după meci Massimo Pedrazzini, selecționerul naționalei feminine.

Articole similare

EURO 2024. Anglia s-a calificat în finala campionatului. Reacția Olandei după înfrângerea de la Dort...

Anglia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal. A învins miercuri seară, 10 iulie, ...

Lamine Yamal, noul star al fotbalului internațional: A devenit cel mai tânăr jucător din istorie car...

La numai 16 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul Euro...

EURO 2024. Selecţionerul Franței, răspuns pentru un ziarist suedez înaintea meciului cu Spania: „Dac...

„Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva” – este răspunsul oferit de selecţionerul Franței, Didier ...