ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition, un laptop recomandat pentru gaming și DJ

CoolNews, Tech
share

Cum ar fi să reproduci atmosfera sonoră a unui club într-un colț de plajă la final de sezon sau chiar la tine acasă? Sigur, volumul muzicii nu ar fi același  în aer liber, iar la capitolul lumini stroboscopice vei spune pas. Dar un element esențial ar putea fi foarte asemănător cu cel din cluburi: mixarea live a diverselor piese muzicale favorite, atât ale tale, cât și ale prietenilor tăi. Cu o doză de talent și inspirație, poți avea o petrecere în jurul căreia se va strânge toată lumea. Și tot ce ai nevoie încape într-un rucsac: un laptop ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition și ambalajul original al acestuia.

 

Un laptop de gaming pentru fanii muzicii de orice gen

Celebrul brand Republic of Gamers și-a dorit o extindere a gamei de produse și accesarea unor noi categorii de public, după succesul uriaș de care s-a bucurat modelul ROG Zephyrus G14. Astfel, au apărut asocierea cu celebrul designer de modă cyberpunk „Acronym” și colaborarea cu skater-ul Nyjah Huston.

Dar cum mulți dintre utilizatorii produselor ROG sunt și fani ai muzicii electronice, producătorul a căutat un ambasador al mărcii și în acest domeniu. Astfel, în 2019 ROG a semnat o colaborare cu celebrul DJ și producător Alan Walker, care a fost foarte încântat să lucreze cu brandul ROG. Walker s-a dovedit o pereche perfectă pentru ROG, cu stilul său vestimentar cyberpunk unic și videoclipurile sale, dar și pentru că a creat o coloană sonoră pentru popularul joc Fortnite.  De aceea, în 2020 ROG a creat un G14 personalizat doar pentru el, Walker alegând fiecare detaliu, de la culoarea tastaturii până la semnătura sa de pe plăcuța de identificare. De  îndată ce Walker a împărtășit poze cu acest G14 personalizat cu fanii săi, reacțiile au fost copleșitoare, iar ROG a fost asaltată cu întrebări despre unde se poate cumpăra unul. De aceea, ROG a decis să creeze o nouă ediție 2021 a laptopului G14 Alan Walker și a adăugat-o oficial în gama sa.

Design atractiv în stil cyberpunk

Primul lucru pe care îl vei remarca este cromatica cu accente de culoare albastră și nuanțele subtile de gri, care îi conferă modelului ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition un aspect electro/cyberpunk. De asemenea, laptopul vine cu patru animații noi pentru cele 1.215 de mini-LED-uri ale AniMe Matrix de pe capac. Denumirea exclusivă a culorii, Spectre Blue, a fost inspirată de piesa lui Walker < The Spectre>.

Ediția G14 Alan Walker are o nouă placă de identificare, două centuri din material textil, dintre care una reflectă lumina în întuneric și un design foarte elegant al tastelor, cu 3 culori exclusive de capace de taste, albastre și gri, alese de Alan Walker. În plus, capacele tastelor A și W  au fost personalizate cu logo-ul Alan Walker.

Alte elemente personalizate ale acestui laptop sunt touchpad-ul, care are un nou model îndrăzneț de linii diagonale inspirat de modelele egalizatoarelor muzicale, precum și animația de la pornirea sistemului, care prezintă logo-ul Alan Walker cu un efect sonor personalizat creat chiar de el.

 

Ingenios: ambalajul devine un sampler de DJ

La acest laptop, chiar și ambalajul este unic: realizat din acril acoperit cu o cerneală conductivă specială, acesta vine cu o funcție exclusivă încorporată: ROG REMIX, care îți oferă o experiență practică de DJ. Aceasta prinde viață imediat ce este conectată la laptop printr-un cablu Type-C. Cu ajutorul software-ului ROG Remix, poți atinge zonele conductoare pentru a declanșa până la 18 efecte diferite și scurte clipuri animate create de Alan Walker. Poți începe să remixezi imediat cu piesa de succes „Sorry” – sau fii creativ remixând melodiile tale preferate.

Și pentru că a vrut ca experiența să meargă și mai departe, ROG a oferit la pachet G14 AW Edition cu o husă personalizată ROG AW pentru laptop, o șapcă de baseball și șosete create de echipa lor de design ROG Slash împreună cu Alan Walker.

 

Hardware puternic pentru performanțe de top

Cu un formidabil număr de 8 nuclee și 16 fire de execuție construite pe baza unui proces de ultimă generație pe 7 nm, procesorul mobil AMD Ryzen™ 9 5900HS este făcut pentru multitasking. Acesta funcționează cu o putere susținută de până la 35 W atunci când GPU-ul este activ și de 75 W de unul singur. Adaptat la laptopurile din seria Zephyrus, acest procesor generează mai puțină căldură, permițând performanțe superioare într-o carcasă atât de compactă. Cu până la 16GB de memorie DDR4-3200 dual-channel, ROG Zephyrus G14 trece cu brio prin sarcinile de multitasking de zi cu zi. Această memorie RAM excepțional de rapidă are lățimea de bandă necesară pentru a face față fără probleme studiului simultan, streaming-ului și navigării pe internet, cu performanțe generale și eficiență energetică mai mari decât la generațiile anterioare.

Placa grafică NVIDIA GeForce RTX™ 3050Ti combină nucleele tradiționale CUDA pentru umbrire programabilă cu noile nuclee RT și Tensor pentru trasarea razelor în timp real și inteligență artificială. Rezultatul: efecte de iluminare uimitor de realiste, de la umbre schimbătoare la reflexii naturale, care permit o imersiune și mai profundă în jocurile de ultimă generație.

 

Ecrane rapide pentru gaming

Ecranul are rezoluție WQHD, rată de refresh la 120 Hz și acoperă întreaga gamă de culori DCI-P3 de calitate profesională, pe care le redă cu o acuratețe validată Pantone®. De asemenea, suportă Adaptive-Sync, care sincronizează afișarea și placa video pentru ca jocurile să ruleze mai fluid. Panoul de tip IPS are unghiuri largi de vizualizare și acoperă 100 % din spațiul de culoare sRGB. Este încadrat de margini excepțional de subțiri, creând un raport ecran/corp de 85%, care face ca acest ecran să pară mai mare și mai captivant, indiferent de ceea ce creezi, urmărești sau joci.

 

Sunet captivant

Sunetul multidimensional aduce o mai mare profunzime și direcționare pentru o gamă largă de experiențe audio și poate oferi chiar un avantaj competitiv în jocuri. În Zephyrus G14, tehnologia Dolby Atmos îmbunătățește imersiunea spațială cu un sunet surround virtual atât pentru căști, cât și pentru difuzoare.

Algoritmii Dolby sunt, de asemenea, optimizați pentru a maximiza intensitatea și fidelitatea pentru difuzoarele integrate din G14. Două tweetere poziționate deasupra tastaturii lansează sunetele de înaltă frecvență direct către tine, în timp ce cele două woofere de sub ele oferă un bas profund amplificat de designul ErgoLift. Această configurație cu patru difuzoare oferă un sunet perfect echilibrat pe tot spectrul. Volumul este de 2,85 ori mai puternic și poate fi mărit în filme, muzică și jocuri fără a pierde claritatea sau detaliile.

 

SPECIFICAȚII

CPU                           R9-5900HS
GPU                          Nvidia GeForce RTX 3050Ti
Panou                      IPS QHD 120Hz, 100% DCI-P3, 300 niți
Memorie                16 GB DDR4 la 3200 Mhz (un slot upgradabil)
Stocare                   M.2 NVMe PCIe3.0 1 TB SSD
Porturi I/O            1 x USB3.2 Gen2 Type-C™ cu DisplayPort™ 1.4 și PD
1 x USB3.2 Gen2 Type-C™
2x USB3.2 Gen1 Type-A
1x HDMI 2.0b
1 x Audio combo jack
1x Kensington Lock
Audio                       2x 2,5 W boxe cu tehnologie Smart AMP
2x 0,7 W tweeter
Baterie                    76 Wh
Adaptor                  180 w
Greutate                1,7 kg (cu Anime Matrix)
Grosime                 17,9 mm (cu Anime Matrix)
Anime Matrix      1.215 LED-uri (Spectre Blue)