Roberta Metsola revine în România. Oana Tache va modera evenimentul dedicat tinerilor

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

În pregătirea alegerilor europene din 6 – 9 iunie 2024, Președinta Roberta Metsola vizitează toate statele membre ale Uniunii Europene, cu scopul de a crește interesul pentru alegerile europene și a încuraja cetățenii, în special tinerii, să își folosească votul.

„Teme precum: implicarea tinerilor în viața democratică europeană, viitorul Europei și importanța alegerilor europene din 9 iunie 2024 vor face subiectul întâlnirii de pe 6 Martie ce va avea loc în intervalul 9:15-10:30 în sala mare a Operei Naționale București,  eveniment organizat de Biroul Parlamentului European în România.”, declară Oana Tache, jurnalista care va modera evenimentul.

Întâlnirea își propune, să faciliteze dialogul între tinerii din România și președinta Parlamentului European cu scopul de a aduce democrația parlamentară europeană mai aproape de aceștia și de a promova modul în care Parlamentul European reprezintă cetățenii europeni, dar și participarea democratică și cum se pot implica (prin vot, acțiuni de informare în comunități și voluntariat, până la un rol activ în politică). Totodată, scopul evenimentului este atragerea tinerilor interesați de teme europene, precum și familiarizarea acestora cu oportunitățile și beneficiile pe care le oferă democrația parlamentară europeană.

“Ce înseamnă democrația parlamentară europeană pentru tine? Care sunt îngrijorările tale și temerile tale legate de Europa? Dar și care sunt lucrurile pe care îți dorești ca Parlamentul European să le susțină în continuare? Și de ce ai vota la alegerile europene din 9 iunie 2024? Sunt doar câteva dintre întrebările care își vor găsi răspunsul la dialogul tinerilor cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.”, a mai declarat Oana Tache.

Articole similare

Oana Tache, speaker la Innovative Media Seminar la Bruxelles, în Parlamentul European

Cu un background solid în media şi o carieră începută la vârsta de 5 ani, Oana Tache a reuşit să fac...

Oana Tache, de la Virgin Radio România, la catedra SNSPA

Din acest semestru, urmând trend-urile internaționale care aduc din ce în ce mai mulți experți, pers...

Interviu EXCLUSIV: Jesus Carmona – Director for Media al Parlamentului European

Alegerile europarlamentare vor avea loc între 6-9 iunie în toate țările blocului comunitar. In Roman...