Robert Lewandowski conduce lotul Poloniei pentru EURO 2024

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Atacantul Robert Lewandowski este liderul lotului lărgit de 29 de jucători anunțat miercuri de selecționerul naționalei de fotbal a Poloniei, Michal Probierz, pentru EURO 2024. Turneul va avea loc între 14 iunie și 14 iulie în Germania. Cu Lewandowski în frunte, Polonia speră să facă o figură frumoasă într-o competiție de elită a fotbalului european.

Selecționerul Michal Probierz a avut o sarcină dificilă în alegerea celor 29 de jucători, știind că va trebui să renunțe la trei dintre ei până pe 7 iunie, data limită pentru anunțarea loturilor definitive. Această selecție preliminară reflectă echilibrul dorit între jucătorii experimentați și tinerii talentați care pot aduce energie nouă echipei.

Polonia s-a calificat la EURO 2024 după ce a trecut de baraj, demonstrând determinare și spirit de echipă. Înainte de turneul final, echipa va disputa meciuri amicale cu Ucraina și Turcia. Meciul cu Ucraina are o semnificație aparte, având în vedere că aceasta va fi viitoarea adversară a României la competiția din Germania. Aceste meciuri vor fi cruciale pentru a testa forma jucătorilor și pentru a perfecționa strategiile de joc.

La EURO 2024, Polonia va debuta contra Olandei, pe 15 iunie, la Hamburg. Acesta va fi un meci dificil, având în vedere puterea și tradiția echipei olandeze în competițiile internaționale. Următorul meci va fi împotriva Austriei, pe 21 iunie, la Berlin. Austria este cunoscută pentru jocul său robust și disciplina tactică. În final, Polonia va înfrunta Franța, pe 25 iunie, la Dortmund, într-o confruntare care promite spectacol, având în vedere talentul și forța echipei franceze, campioana mondială din 2018.

Cu un lider de calibrul lui Robert Lewandowski, Polonia are speranțe mari pentru acest turneu. Lewandowski, cunoscut pentru abilitățile sale impresionante de atacant și pentru experiența sa vastă la nivel internațional, va fi pilonul echipei. Selecționerul Probierz va căuta să creeze o echipă coezivă și competitivă, capabilă să facă față provocărilor și să surprindă adversarii.

EURO 2024 reprezintă o oportunitate importantă pentru Polonia de a-și demonstra valoarea pe scena internațională. Cu pregătiri intense și o strategie bine pusă la punct, echipa speră să avanseze cât mai mult în competiție și să facă mândri suporterii polonezi.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Astăzi începe EURO 2024: O sărbătoare a fotbalului european

EURO 2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive ale anului, își deschide porțile astăz...

Istoria României la Campionatul European de Fotbal. Cele mai importante momente

România are o istorie variată și interesantă la Campionatul European de Fotbal (EURO). Participarea ...

Real Madrid a anunţat oficial transferul lui Kylian Mbappe. Prima sa declarație

Clubul Real Madrid a făcut un anunț spectaculos luni seară, confirmând transferul mult așteptat al a...