Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește astăzi 95 de ani

Celebrități
share

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cel mai longeviv monarh din lume, a împlinit miercuri vârsta de 95 de ani, însă această aniversare specială nu va putea fi marcată prin celebrări publice, întrucât intervine la doar patru zile după funeraliile soţului ei, prinţul Philip, cu care suverana britanică a fost căsătorită timp de 73 de ani.

Aceasta va fi prima aniversare pe care suverana o va petrece fără prinţul Philip – despre care a spus că a reprezentat „forţa şi sprijinul” ei – după căsătoria lor din noiembrie 1947 şi încoronarea sa din iunie 1953. Regina Elisabeta a II-a, care este cel mai vârstnic monarh din lume, îşi va petrece ziua de miercuri la Castelul Windsor. Întrucât aniversarea ei intervine într-o perioadă de doliu a familiei regale, toate evenimentele publice ocazionate de acest eveniment au fost anulate.

Astfel, nu va fi publicat un portret oficial al suveranei, nu vor fi trase focuri de armă din Turnul Londrei şi nici salve de tun în Hyde Park, aşa cum se întâmplă de obicei în ziua de naştere a reginei britanice.

Perioada de doliu se va încheia vineri, iar regina Elisabeta a II-a îşi va relua apoi angajamentele oficiale.

„Pe plan personal, este profund afectată, dar nu cred că moartea ducelui de Edinburgh va avea un impact asupra muncii sale”, a declarat Joe Little, redactor-şef al publicaţiei Majesty Magazine. „Există o regină publică şi o regină privată, iar ea are capacitatea de a compartimenta lucrurile”, a adăugat acelaşi jurnalist britanic.

Articole similare

[BREAKFAST] Un bărbat și-a sărbătorit cea de-a 100-a aniversare la un cunoscut lant de fast food

Un bărbat din Virginia de Vest, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial și-a sărbătorit vineri ...

La mulți ani, Delia! Artista și-a sărbătorit ziua de naștere pe scenă

Pentru un artist nu poate fi mai plăcut decât să fie pe scenă de ziua de naștere, mai ales în aceste...

De ziua lui, Edward Sanda lansează o piesă nouă (VIDEO)

Edward Sanda și-a sărbătorit ieri ziua de naștere alături de cei dragi, dar nu a uitat de fanii săi....