Confidenţialitate

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește astăzi 95 de ani

Celebrități
share

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cel mai longeviv monarh din lume, a împlinit miercuri vârsta de 95 de ani, însă această aniversare specială nu va putea fi marcată prin celebrări publice, întrucât intervine la doar patru zile după funeraliile soţului ei, prinţul Philip, cu care suverana britanică a fost căsătorită timp de 73 de ani.

Aceasta va fi prima aniversare pe care suverana o va petrece fără prinţul Philip – despre care a spus că a reprezentat „forţa şi sprijinul” ei – după căsătoria lor din noiembrie 1947 şi încoronarea sa din iunie 1953. Regina Elisabeta a II-a, care este cel mai vârstnic monarh din lume, îşi va petrece ziua de miercuri la Castelul Windsor. Întrucât aniversarea ei intervine într-o perioadă de doliu a familiei regale, toate evenimentele publice ocazionate de acest eveniment au fost anulate.

Astfel, nu va fi publicat un portret oficial al suveranei, nu vor fi trase focuri de armă din Turnul Londrei şi nici salve de tun în Hyde Park, aşa cum se întâmplă de obicei în ziua de naştere a reginei britanice.

Advertisement

Perioada de doliu se va încheia vineri, iar regina Elisabeta a II-a îşi va relua apoi angajamentele oficiale.

„Pe plan personal, este profund afectată, dar nu cred că moartea ducelui de Edinburgh va avea un impact asupra muncii sale”, a declarat Joe Little, redactor-şef al publicaţiei Majesty Magazine. „Există o regină publică şi o regină privată, iar ea are capacitatea de a compartimenta lucrurile”, a adăugat acelaşi jurnalist britanic.

Articole similare

Prințul Harry s-a întors în LA la Meghan și Archie, înainte de Ziua Reginei

Prințul Harry s-a întors ieri acasă în California din Londra, lipsind astăzi de la Ziua Reginei, săr...

Experții regali se așteaptă ca Regina Elisabeta a II-a să treacă în planul doi al comunicării public...

Acum, când Familia Regală și-a luat rămas bun de la prințul Philip, atenția se va îndrepta miercuri ...

Regina NU dorește să discute despre interviul Prințului Harry într-un "summit" al Familiei Regale...

Regina "nu va avea chef" pentru un summit al familiei pentru a discuta despre consecințele interviul...