Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit: Ultimele două zile în care poți face o diferență

CoolNews, NEWS
share

Mai sunt doar două zile în care românii pot redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Această opțiune este un mod simplu și eficient prin care fiecare contribuabil poate sprijini organizațiile non-guvernamentale (ONG-uri) și proiectele care contribuie la dezvoltarea comunităților locale și la rezolvarea problemelor sociale.

Procesul de redirecționare a 3.5% din impozitul pe venit este simplu și nu implică niciun cost suplimentar pentru contribuabili. Tot ce trebuie să facă aceștia este să completeze formularul 230, în cazul veniturilor din salarii și pensii, sau formularul 200, pentru alte tipuri de venituri. Formularele se pot depune fizic la sediul administrației financiare, prin poștă sau online, folosind platforma Spațiul Privat Virtual (SPV) pusă la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Această oportunitate este esențială pentru ONG-uri, care depind de aceste fonduri pentru a-și continua activitatea. De la proiecte educaționale și culturale, până la cele de protecție a mediului și de asistență socială, redirecționarea a 3.5% din impozit poate face o diferență semnificativă. Multe organizații desfășoară campanii de informare pentru a încuraja contribuabilii să nu lase această opțiune neutilizată.

Pentru a evita aglomerația de pe ultima sută de metri, autoritățile și ONG-urile recomandă depunerea formularelor cât mai curând posibil. De asemenea, este important ca datele completate să fie corecte și complete, pentru a preveni respingerea cererilor din motive administrative.

Alegerea de a redirecționa cei 3.5% din impozitul pe venit este un gest de solidaritate și responsabilitate socială, care nu costă nimic în plus, dar care poate avea un impact major asupra comunității. În aceste ultime două zile, fiecare contribuabil are șansa de a contribui la schimbare și de a sprijini cauzele în care crede.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Fere și Liza, apel spre ascultători: ,,Avem nevoie să fim împreună!" (AUDIO)

Un îndem de umanitate, un apel sincer, de la oameni pentru oameni! Suntem alături de poporul ...