Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON, singurul maraton stradal din România în 2020

NEWS
share

Bucharest RUNNING CLUB anunță că 3000 de alergători sunt așteptați să ia startul, în perioada 11-18 octombrie, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON.

Dată fiind conjunctura actuală reflectată în restricționarea numărului de participanți în cadrul competițiior fizice, în urma consultării cu autoritățile române și cu partenerii implicați în procesul de organizare, Bucharest RUNNING CLUB a luat decizia ca ediția de anul acesta a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON să se desfășoare fizic în data de 11 octombrie, doar pentru alergătorii profesioniști într-un număr limitat (maximum 250 de participanți).

Aceștia vor lua startul la orele 8:00 din Piața Constituției, urmând ca alergătorii amatori să participe virtual în săptămâna 11-18 octombrie.

Organizat cu sprijinul MTS și World Athletics, Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON este unul dintre cele mai importante evenimente sportive pe care Bucureștiul le-a găzduit în ultimii ani. Competiția este acreditată și organizată la standarde internaționale, astfel încât timpul obținut de sportivi este luat în calcul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

În ceea ce privește traseul, acesta va fi reprezentat de o buclă de 10,5 km, pe lungimea căreia traficul auto urmează a fi restricţionat. Coordonatele traseului sunt: punct Start: Piaţa Constituţiei; Bd. Libertăţii (în dreptul Pieţei Constituţiei), Piaţa Francofoniei, întoarcere pe Bd Libertăţii, dreapta pe breteaua Parchetului General, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, ocolire rond Alba Iulia, Bd. Unirii, Piaţa Unirii, Bd. Ion C. Brătianu, Str. Halelor, Splaiul Independenţei, traversare Pod Hașdeu, Splaiul Unirii, Piaţa Unirii, dreapta pe Bd. Unirii, dreapta pe breteaua Ministerului de Finanţe, stânga pe Bd. Libertăţii, punct sosire Piața Constituției.

3000 de alergători sunt așteptați să ia startul la cursele virtuale din cadrul Maratonului București care, deși nu pot fi împreună fizic, doresc să rămână prezenți în calendarul competițional, să continue să susțină cauzele sociale și de mediu în care cred și să adauge colecției personale și medalia ediției anului 2020.

Participanții la competiția “#RunRomania Virtual Run Week” optează încă de la înregistrare pentru una dintre cauzele sociale sau de mediu pe care doresc să o susțină și au posibilitatea de a lua startul de oriunde din lume, la una dintre cursele de 42 km, 21km, 15km, 10km și 5km, sau “Aleargă cât poți”, pe traseele alese de ei înșiși, având la dispoziție 7 zile pentru a finaliza cursa, în perioada 11-18 octombrie. Înregistrarea timpului se va face individual, pe dispozitivul propriu al fiecărui alergător, iar clasamentul va fi întocmit în urma transmiterii pozei din aplicația aleasă de aceștia. Înscrierile se pot face din site-ul www.bucharest-marathon.com, pe linkul https://registration.mylaps.com/marathonvirtualrun sau direct din aplicația #RunRomania pânâ pe 17 octombrie.

Bucharest RUNNING CLUB va transmite în data de 11 octombrie în direct pe pagina de Facebook a evenimentului, pe YouTube și pe aplicația #RunRomania (disponibilă în PlayStore și AppStore) competiția atleților de elită, iar în săptămâna 12-18 octombrie interviuri și imagini cu alergătorii participanți la ediția virtuală și cauzele asociate evenimentului. De asemenea, toate aceste transmisiuni vor fi preluate online și de Europa FM.

Se vor acorda premii în bani primilor 5 alergători profeșioniști, iar în ceea ce privește competiția virtuală, având în vedere traseul diferit al fiecărui alergător, precum și faptul că traficul rutier nu va fi restricționat, premiile, oferite de Super Touch, Isostar Kinetic Sport &Medicine, vor fi acordate prin tragere la sorți celor care vor transmite imagini din competiție.

Articole similare

Andreea Bălan urcă pe scena Sălii Palatului pentru un show emoționant: „Povestea sufletului meu"...

Andreea Bălan pregătește un show inedit iar pe 16 octombrie urcă pe scena Sălii Palatului pentru un ...

ANM: Cod galben și cod portocaliu de vânt puternic și vijelii în 19 județe și în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocal...

Magnoliile fac furori în București. Care este istoria uneia dintre cele mai vechi plante

Magnoliile sunt printre cele mai frumoase și fascinante flori cu care ne întâlnim în natură. Cu o is...