Prin ce trece adolescentul care și-a vândut un rinichi ca să-și cumpere iPhone

CoolNews, VirginTonic
share

În 2011, un adolescent din China și-a dorit atât de mult să aibă ultimul model de iPhone, încât a decis că 2 rinichi sunt mai mult decât are nevoie și a renunțat la unul dintre ei.

Wang Shangkun povestește că avea 17 ani când și-a scos un rinichi la vânzare pe un grup online de chat. A cerut 4.500 de dolari australieni și în scurt timp a primit un mesaj de la o persoană care se ocupa de vânzarea rinichilor.

„Ce să fac cu doi rinichi? Unul îmi este de ajuns”, a declarat tânărul, care are acum 25 de ani, pentru Vice.com.

După ce s-a înțeles cu persoana care l-a contactat, el a fost supus unei operații ilegale prin care i-a fost recoltat rinichiul. Organul a ajuns apoi la un beneficiar necunoscut.

Cu banii pe care i-a primit de la cumpărător și-a luat un iPad 2 și un iPhone 4. Când a ajuns acasă cu cele 2 gadgeturi mama lui a început să-l ia la întrebări.

Câteva luni mai târziu, Wang a făcut o infecție la rinichi, din cauză că nu a primit îngrijiri post-operatorii, iar apoi a început să dea semne de insuficiență renală. Problema de sănătate s-a agravat, iar acum el nu se mai poate da jos din pat și este dependent de un aparat de dializă.

Medicii spun că tânărul ar avea nevoie acum de un transplant de rinichi pentru a putea duce o viață normală.

Operația ilegală la care a fost supus Wang s-a lăsat cu 9 arestări până acum. China a interzis traficul de organe în 2009, însă numărul mare de persoane care au nevoie de un transplant continuă să alimenteze cererea de pe piața neagră a organelor.

Articole similare

Cât vor costa noile telefoane iPhone în România

Apple a lansat pe 9 septembrie, în SUA, noile modele de iPhone, 11, 11 PRO și 11 PRO MAX. În Stat...

Cum arată și cât costă noile iPhone-uri - VIDEO

Marți seară au fost lansate peste ocean noile telefoane iPhone, despre care specialiștii Apple spun ...

Cum arată primii pui de panda uriaș aduși pe lume la Zoo Berlin - VIDEO

Meng Meng (”Vis Dulce”, în limba chineză), o femelă de panda uriaș, a devenit mămică! Sunt primii pu...
X