Povestea unei drame transgender la Oscar – VIDEO

CoolNews, Filme
share

Regizorul și vedeta filmului nominalizat la categoria „Cel mai bun film străin” a Oscarurilor vorbesc despre povestea eroinei transgender ce va schimba lumea cinematografiei.

Regizorul Sebastián Lelio, din Chile, a construit timp de aproape 10 ani pelicula „A fantastic woman” care a devenit favorita academiei. Drama urmărește povestea unei femei transgender pe nume Marina, rol jucat cu nemărginită pasiune de actrița transgender Daniela Vega.

Vorbind despre povestea din spatele filmului, Lelio întreabă publicul: „Ce s-ar întâmpla dacă persoana pe care o iubești moare în mâinile tale?” 

Lelio susține că ideea marcantă a filmului a venit după ce sora sa a trecut prin acest moment dureros, iar asta a dus la modul în care regizorul împreună cu scriitorul Gonzalo Maza au început să contureze povestea filmului.

„Cum ar fi dacă asta i s-ar întâmpla unei femei transgender? Nu este un film făcut după o cauză. Nu este un film social. Cred că este mai mult subversiv: O femeie fantastică nu se comportă foarte bine în ceea ce privește modul în care o femeie transgender ar trebui să fie.” a mai adăugat regizorul.

Regizoul împreună cu actrița transgender Daniela Vega speră că prin câștigarea premiului pentru „Cel mai bun film străin” la Oscar, povestea va ridica semne de întrebare spectatorilor privind problema persoanelor transgender din întreaga lume.

 

Articole similare

Oppenheimer, marele film de la Oscar! Șapte premii la cea de-a 96-a ceremonie a Premiilor Academiei

Oppenheimer, filmul renumitului cineast Christopher Nolan, a câștigat șapte premii Oscar la cea de-a...

OSCAR 2024: Călătorii de lux și cuburi Rubik, printre darurile oferite artiștilor nominalizați la Pr...

Gala premiilor Oscar. Vouchere pentru călătorii de lux şi cuburi Rubik – printre darurile oferite du...

Oscar 2024: Secretele fascinante ale celebrei statuete

Statueta Oscar este un simbol iconic al industriei cinematografice, recunoscut în întreaga lume pent...