Povestea unei drame transgender la Oscar – VIDEO

CoolNews, Filme
share

Regizorul și vedeta filmului nominalizat la categoria „Cel mai bun film străin” a Oscarurilor vorbesc despre povestea eroinei transgender ce va schimba lumea cinematografiei.

Regizorul Sebastián Lelio, din Chile, a construit timp de aproape 10 ani pelicula „A fantastic woman” care a devenit favorita academiei. Drama urmărește povestea unei femei transgender pe nume Marina, rol jucat cu nemărginită pasiune de actrița transgender Daniela Vega.

Vorbind despre povestea din spatele filmului, Lelio întreabă publicul: „Ce s-ar întâmpla dacă persoana pe care o iubești moare în mâinile tale?” 

Lelio susține că ideea marcantă a filmului a venit după ce sora sa a trecut prin acest moment dureros, iar asta a dus la modul în care regizorul împreună cu scriitorul Gonzalo Maza au început să contureze povestea filmului.

„Cum ar fi dacă asta i s-ar întâmpla unei femei transgender? Nu este un film făcut după o cauză. Nu este un film social. Cred că este mai mult subversiv: O femeie fantastică nu se comportă foarte bine în ceea ce privește modul în care o femeie transgender ar trebui să fie.” a mai adăugat regizorul.

Regizoul împreună cu actrița transgender Daniela Vega speră că prin câștigarea premiului pentru „Cel mai bun film străin” la Oscar, povestea va ridica semne de întrebare spectatorilor privind problema persoanelor transgender din întreaga lume.

 

Articole similare

România trimite la OSCAR filmul „La Gomera”, regizat de Corneliu Porumboiu

„La Gomera”, filmul regizat de Corneliu Porumboiu, a fost desemnat propunerea României pentru o nomi...

Ce s-a întâmplat după ce Rami Malek după ce a primit Oscarul pentru cel mai bun actor - GALERIE FOTO...

Rami Malek a trăit cea mai emoționantă noapte din viața lui pe scena Dolby Theatre, la decernarea pr...

Reacția lui Glenn Close când l-a văzut pe actorul îmbrăcat în rochie la Oscaruri - VIDEO

Billy Porter, actorul care a făcut impresie cu ținuta pe care a ales-o pentru Oscaruri, a lăsat-o fă...
X