Povestea lui David Popovici, triplu recordman la 16 ani (GALERIE FOTO)

Celebrități, CoolNews
share

David Popovici a ajuns la performanță după ce a fost diagnosticat cu scolioză de medicul pediatru, pe când avea doar 4 ani. Povestea lui inspiră o lume întreagă, iar în România numele lui este unul dintre cele mai prezente în rețelele sociale, de câteva zile.

David Popovici, care a câştigat trei medalii de aur şi una de argint la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, a revenit în țară luni seara și a impresionat pe toată lumea inclusiv prin ceea ce a avut de spus.

„Primele rezultate au apărut cam la doi ani după ce am început performanța, adică atunci când aveam 9 ani. Începusem să câștig campionate municipale și cupe, dar nimic la nivel național încă“, a povestit David Popovici. El a mărturisit că întâlnirea cu antrenorul Adrian Rădulescu, cel care îl pregătește și în prezent, este cea care i-a marcat parcursul.

La vârsta de 10 ani, David Popovici a doborât primul record național, în proba de 50 de metri spate. Au urmat numeroase succese și recorduri doborâte. În urmă cu doi ani, în 2019, la Festivalul Olimpic de Tineret European, organizat la Baku, David Popovici a stabilit un nou record la 100 de metri liber – 49,82 secunde. David Popovici a intrat în istorie, după acest rezultat, cu cel mai bun timp înregistrat vreodată de un sportiv de 14 ani la 100 de metri.

David Popovici este elev al Colegiului Național George Coșbuc din București. Pentru a putea merge la școală și în același timp să se și antreneze, David Popovici a povestit că se trezește la ora 04:00, pentru ca la 5:45 să fie în bazin și apoi la liceu. În aceeași zi mai are și un al doilea antrenament.

„Stau bine și cu școala, încerc să echilibrez balanța dintre sport și lectură, iar până acum mi-a ieșit. Îmi place să îmi petrec timpul liber împreună cu prietenii mei, indiferent ce facem. Nu m-am gândit ce aș vrea să fac pe lângă înot, mi se pare că nu are sens să o fac acum. Este prea devreme, îmi voi face griji pentru asta mai târziu”, a afirmat David Popovici.

Cu patru medalii cucerite (trei de aur și una de argint), cu opt prezențe în finale și cu trei recorduri mondiale reușite de David Popovici, delegația României a făcut impresie la Campionatele Europene de la înot pentru juniori de la Roma!

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Articole similare

Mbappe: „Nu am făcut suficient pentru a ajunge în finală”. Căpitanul Franței recunoaște superioritat...

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, a recunoscut superioritatea selecțio...

Vremea ploioasă împinge finala de dublu mixt la Wimbledon până duminică

Într-o decizie luată din cauza vremii nefavorabile, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunț...

EURO 2024. Selecţionerul Franței, răspuns pentru un ziarist suedez înaintea meciului cu Spania: „Dac...

„Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva” – este răspunsul oferit de selecţionerul Franței, Didier ...