”Povestea iubirii” , de la TIFF în peste 50 de cinematografe

CoolNews, Filme
share

”Povestea iubirii” va avea premiera oficială luni, pe 5 iunie, de la ora 21:45, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), în Piața Unirii din Cluj-Napoca, iar pe 6 iunie, de la 18:00, îl puteți viziona la Cinema Florin Piersic.

Pe 7 iunie (21:30) este programată o proiecție cu acces gratuit în localitatea Dâncu, comuna Aghireșu, lângă Cluj-Napoca, acolo unde s-au desfășurat o parte dintre filmări. Atestat documentar pentru prima dată în 1435, satul Dâncu are puțin peste 100 de locuitori, producătorii filmului alegând zona idilică și liniștită ca să recreeze aici un “shtetl”, un sat cu specific evreiesc din cel de-al Doilea Război Mondial.

Proiecțiile din cadrul TIFF vor avea loc în prezența regizorului Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

Începând cu 9 iunie, filmul ”Povestea iubirii” va fi distribuit de Transilvania Film în cinematografele din București, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Gura Humorului, Iași, Odobești, Onești, Oradea, Piatra-Neamț, Pitești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Târgu-Jiu, Târgu-Mureș, Timișoara și Vaslui.

Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss, ”Povestea iubirii” urmărește povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna.

Articole similare

Clip de încurajare la vot a TIFF: La 18 ani poți să schimbi TOT cu un VOT

Festivalul Internațional de Film Transilvania intră în "hora" organizațiilor care îndeamnă la vot pe...

Începe Festivalul Internațional de Film Transilvania

Dacă e vacanţă, să curgă cu filme bune! Miercuri la Sibiu începe Festivalul Internațional de Film Tr...

Vineri începe TIFF 2017

Vineri începe cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Trasilvania.  Până pe 11 iun...
X