Platforma Imgur a fost atacată de hackeri. Toate conturile au fost compromise

CoolNews, Gadget
share

Unul dintre cele mai populare servicii de photo sharing, Imgur, a fost atacat de un grup de hackeri care au compromis securitatea pletformei și au reușit să obțină accesul al conturile utilizatorilor.

Platforma le cere acum utilizatorilor să-și schimbe parolele de acces, deoarece hackerii au reușit să acceseze baza de date a site-ului, cu toate numele de utilizator și parolele. Asta deși atacul s-a petrecut în 2014, însă compania a aflat abia acum.

Toate cele 1,7 milioane de conturi valabile la acel moment au fost compromise, însă datorită faptului că Imgur nu stochează decât numele de utilizator și parola, hackerii nu au avut cum să acceseze și alte date personale ale utilizatorilor.

Astfel de atacuri, care înving măsurile de protecţie, reuşesc să acceseze toate informaţiile stocare pe servere. Cu cât un serviciu strânge mai multe date despre utilizatorii săi, cu atât motivaţia hackerilor este mai mare.

Compania încă investighează incidentul, dar toate informaţiile de până acum par să indice un atac prin forţă brută – hackerii au încercat o numeroase combinaţii pentru învinge măsurile de securitate.

Între timp, anul trecut, Imgur şi-a actualizat sistemul de criptare.

 

Articole similare

Platforma Imgur a fost atacată de hackeri. Toate conturile au fost compromise

Unul dintre cele mai populare servicii de photo sharing, Imgur, a fost atacat de un grup de hackeri ...

Hackerii îi atacă pe abonații Netflix

Abonații Netflix din toată lumea sunt vizați de o tentativă de "phishing", mai exact primesc un e-ma...

Cum se filmează scenele de luptă din Game of Thrones- VIDEO

Producătorii Game of Thrones se pregătesc de începutul filmărilor pentru al optulea și ultimul sezon...