Confidenţialitate

Peste 500.000 de persoane au sărbătorit împreună festivalul luminii de la București

CoolNews
share

Unul dintre cele mai mari evenimente ale capitalei, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival și-a încheiat cu brio capitolul 2018.

Între 12 și 15 aprilie peste 500.000 de persoane s-au reunit sub tema ediției „United We Shine”  în diversele locații în care au fost amplasate spectaculoasele jocuri de lumini și au transformat străzile largi în locuri neîncăpătoare.

Spre deliciul publicului larg, programul celei de-a patra ediții Spotlight a inclus și instalații de lumină spectaculoase, dintre care multe au fost interactive: Laser Big Piano amplasat în Piața Revoluției, Șotronul interactiv de pe Calea Victoriei sau Pisica nomadă.

Festivalul s-a încheiat duminică seara, pe 15 aprilie, cu ceremonia de premiere a Concursului internațional de video mapping de la Palatul CEC.

În prezența directorului artistic al festivalului, Birgit Zander, a fost anunțat câștigătorul desemnat de public prin vot online. Dintre cele șase lucrări finaliste care au rulat pe fațada Palatului CEC la Spotlight 2018, lucrarea artiștilor români de la Mindscape Studio a câștigat marele premiu în valoare de 5.000 de euro.

Celelalte cinci lucrări intrate în concurs au fost ale artiștilor de la Darklight Studio din Spania, Hermes Mangialardo din Italia, KEDR Visuals din Rusia, Multiscalar din Germania și Skgmedia din China.

În cele 3 zile de festival, Spotlight a celebrat anul Centenarului împreună cu peste 500.000 de bucureșteni și turiști, iar pentru ediția din 2019, organizatorii anunță un program cel puțin la fel de spectaculos ca programul din acest an.

 

 

 

 

Articole similare

Fără distracție la mare de 1 Mai: Cluburile vor fi închise

Fără distracție la mare de 1 Mai. Cluburile de pe litoral vor fi închise, anunță ministrul de Int...

PLAN: Eveniment-experiment cu cel puțin 1.000 de persoane pe litoral

Se fac pregătiri pentru revenirea la distracția de pe litoral. Patronii încearcă să organizeze un...

Virgin Sessions LIVE la Spotlight - Bucharest International Light Festival 2018

De joi, în București a început Spotlight - Bucharest International Light Festival 2018, iar Virgin R...