[BREAKFAST] Pentru prima dată în istoria fotbalului, un arbitru a arătat cartonașul alb. Ce înseamnă

CoolNews, NEWS
share

Pentru prima dată în istoria fotbalului, un arbitru a arătat cartonașul alb. S-a întâmplat în Portugalia, în timpul meciului de fotbal feminin dintre Benfica și Sporting.

În regulamentul Federației Portugheze de Fotbal se precizează faptul că arbitrul poate folosi cartonașul alb pentru scoaterea în evidență a unui gest de fair-play în timpul unui meci și poate fi acordat jucătorilor, antrenorilor, membrilor staff-ului, iar în acest caz, medicilor.

Primul cartonaș alb din istoria fotbalului le-a fost arătat medicilor, care au intervenit rapid și i-au acordat primul ajutor fanului care se simțea rău.

https://twitter.com/B24PT/status/1616835067044577280?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1616835067044577280%7Ctwgr%5E4ececacb03c6e39537f8f6ab1c80c89bbf9c5c58%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fanatik.ro%2Fcartonasul-alb-folosit-in-premiera-in-fotbalul-mondial-de-ce-a-fost-aratat-intr-un-meci-din-portugalia-video-20291283

Momentul a stârnit un val de reacții în presa internațională.

Arbitrul arată cartonașul alb în meciul Benfica – Sporting, pentru a-și arăta recunoștința pentru staff-ul medical. Benfica avea 3-0 în minutul 44, când ambele Acum plec alții staff-uri medicale au fugit pentru a-i acorda primul ajutor unui fan care leșinase în tribune. Când totul s-a încheiat cu bine, arbitrul Catarina Campos le-a arătat cartonașul alb medicilor celor două echipe și a fost aplaudată de fanii aflați în tribune pe Estadio da Luz. Inițiativa face parte din Planul Național pentru Etică în Sport și a fost îmbrățișată și de Federația Portugheză de Fotbal.„, au scris cei de la ESPN.

 

sursa foto: captura video Twitter

Articole similare

[BREAKFAST] Cum detectăm mincinoșii? 82% dintre experți spun că aversiunea privirii nu este un indic...

Detectăm în mod natural minciunile printr-o scădere a vocii partenerului nostru care ne avertizează ...

[BREAKFAST] Un om de afaceri din Vaslui a transformat uscătorul blocului în penthouse. Cât cere pe n...

A vrut să facă bani chiar şi din piatră seacă, fără să ţină cont de nimeni şi nimic. Un om de afacer...

[BREAKFAST] Cel mai ciudat lucru uitat vreodată în transportul public”. Ce s-a găsit într-un tramvai...

Un călător din transportul public de la Bratislava, capitala Slovacia, a găsit proteza dentară pe ca...