[BREAKFAST] Pentru prima dată în istoria fotbalului, un arbitru a arătat cartonașul alb. Ce înseamnă

CoolNews, NEWS
share

Pentru prima dată în istoria fotbalului, un arbitru a arătat cartonașul alb. S-a întâmplat în Portugalia, în timpul meciului de fotbal feminin dintre Benfica și Sporting.

În regulamentul Federației Portugheze de Fotbal se precizează faptul că arbitrul poate folosi cartonașul alb pentru scoaterea în evidență a unui gest de fair-play în timpul unui meci și poate fi acordat jucătorilor, antrenorilor, membrilor staff-ului, iar în acest caz, medicilor.

Primul cartonaș alb din istoria fotbalului le-a fost arătat medicilor, care au intervenit rapid și i-au acordat primul ajutor fanului care se simțea rău.

https://twitter.com/B24PT/status/1616835067044577280?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1616835067044577280%7Ctwgr%5E4ececacb03c6e39537f8f6ab1c80c89bbf9c5c58%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fanatik.ro%2Fcartonasul-alb-folosit-in-premiera-in-fotbalul-mondial-de-ce-a-fost-aratat-intr-un-meci-din-portugalia-video-20291283

Momentul a stârnit un val de reacții în presa internațională.

Arbitrul arată cartonașul alb în meciul Benfica – Sporting, pentru a-și arăta recunoștința pentru staff-ul medical. Benfica avea 3-0 în minutul 44, când ambele Acum plec alții staff-uri medicale au fugit pentru a-i acorda primul ajutor unui fan care leșinase în tribune. Când totul s-a încheiat cu bine, arbitrul Catarina Campos le-a arătat cartonașul alb medicilor celor două echipe și a fost aplaudată de fanii aflați în tribune pe Estadio da Luz. Inițiativa face parte din Planul Național pentru Etică în Sport și a fost îmbrățișată și de Federația Portugheză de Fotbal.„, au scris cei de la ESPN.

 

sursa foto: captura video Twitter

Articole similare

[BREAKFAST] O femeie a călătorit în trei țări cu mai puțin de 300 de lei. Cum a găsit cele mai iefti...

O femeie a călătorit singură în trei țări cu mai puțin de 300 de lei. A folosit un truc simplu care ...

[BREAKFAST] Un australian a descoperit că este rudă cu Kate Middleton după ce a făcut un test ADN...

Un australian, care a descoperit că este rudă îndepărtată a lui Kate Middleton printr-un test Ancest...

[BREAKFAST] ChatGPT a fost detronat! Un alt bot poate parcurge o carte în mai puțin de un minut dar ...

Youtuberi, consultanți în tehnologie, angajați ai companiilor de IT și oameni pur și simplu pasionaț...