Confidenţialitate

Pe contrasens pe A2 – Autostrada Soarelui (VIDEO)

NEWS
share

Coloana de mașini de pe un sens al A2 a determinat mai mulți șoferi să se orienteze către prima bandă și cea de urgență a sensului opus de circulație. Nu a fost un singur șofer care a căutat să scape astfel de aglomerație, fiind filmate zeci de mașini care vin pe contrasens pe o porțiune din A2 de doar câțiva kilometri.

Imaginile suprinse de un șofer au devenit rapid virale și au ajuns și în atenția poliției, după ce au fost publicate pe IGTV.

“În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care apar mai multe autoturisme circulând pe contrasens, vă comunicăm faptul că poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa s-au autosesizat şi efectuează verificări în vederea identificării conducătorilor auto şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Constanţa.

Potrivit art. 123 din „Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice din 23.01.2003”, pe autostradă se interzice:
”a) circulația pe banda de urgență;

b) abandonarea autovehiculelor;

c) remorcarea autovehiculelor rămase în pană dincolo de cea mai apropiată ieșire de pe autostradă ori intrarea pe autostradă cu un autovehicul remorcat;

d) efectuarea manevrei de întoarcere sau mers înapoi ori intrarea în zona mediană, inclusiv pe racordurile dintre cele două părți carosabile;

e) staționarea ori parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare. În cazul imobilizării fortuite, conducătorii sunt obligați să scoată autovehiculele pe banda de urgență, iar dacă nu o pot face, să le semnalizeze imediat prezența.

(2) Deplasarea și imobilizarea voluntară pe banda de urgență sunt permise autovehiculelor prevăzute la art. 32 alin. (1) lit. a) și b) din ordonanța de urgență numai în cazurile când circulația pe celelalte benzi este blocată”.

Articole similare

Marilyn Manson se predă poliției

Marilyn Manson riscă închisoarea şi o amendă de până la 2.000 de dolari, după ce a scuipat un camera...

Reacția Poliției Capitalei: ”Și noi am întârziat. Ne așteptăm la aglomerație în transportul STB”...

Poliția Capitalei reacționează la situația din București, legată de traficul blocat de la metrou și ...

VIRAL: Un bărbat din Câmpina a fost prins băut, fără permis, cu buletinul expirat și fără asigurare ...

Un bărbat din Câmpina ar putea intra în Cartea Recordurilor, fiind unul din puținii oameni care a pu...