Confidenţialitate

Pătrunjelul a fost promovat pentru inducerea menstruației, iar medicii au luat-o razna

CoolNews, Energia aia bună
share

Păi nu vin ei „specialiștii” cu tot felul de sfaturi atunci când te simți la ananghie. Ei bine, de data asta revista glossy Marie Claire din Marea Britanie a publicat un articol care a alarmat medicii ginecologi.

În material se spune că femeile pot sa-și inducă menstruația, dacă introduc pătrunjel în vagin. Planta ar ajuta la înmuierea cervixului și rezolvă dezechilibrele hormonale care pot produce întârzierea menstruației.

Deși articolul a fost șters, experții medicali au sărit ca arși și spun că treaba asta se poate lăsa cu probleme grave de sănătate.

Dr. Shazia Malik a declarat pentru The Independent că este o mare aberație: „Nu există nicio dovadă a vreunui beneficiu pentru o femeie care face treaba asta. Din contră, au fost raportate răni grave și chiar decese din această cauză. Sfătuiesc femeile să nu introducă nimic decât dacă au sfatul medicului pentru asta.”

Sfatul revistei glossy Marie Claire este demontat și de un alt specialist. „Nu este ceva recomandat de ginecologi. Sunt doar câteva lucruri care pot fi puse în vagin, iar legumele nu sunt, în general, printre ele”, a explicat Dr. Sheila Newman.

Aceasta a precizat că „sunt mai multe modalități prin care poate fi controlat ciclul menstrual, dar toate ar trebui aplicate doar cu sfatul medicului”!

În august 2018, o femeie din Argentina a murit din cauza șocului septic provocat de o infecție, după ce a folosit pătrunjel ca să-și provoace avort spontan.

Un purtătorul de cuvânt al Marie Claire a răspuns acuzațiilor de iresponsabilitate din partea experților medicali: „Marie Claire se mândrește cu articole despre frumusețe și lifestyle bine documentate și cu sfaturi de la experți în domeniu. Din păcate această caracteristică nu s-a reflectat în această cauză și am eliminat articolul. A fost greșit și ne pare rău că grija și strictețea cu care ne-am obișnuit cititoarele nu au fost urmate.”

Articole similare

Shurubel a aflat la 32 de ani că pătrunjelul are și rădăcină (AUDIO)

În vizită la Muzeul Satului, în Sibiu, Shurubel a aflat în weekend că pătrunjelul nu are doar frunze...

Așa arată cel mai așteptat emoji din 2019

Început în forță pentru 2019 la capitolul comunicare virtuală! Consorțiul Unicode care concepe Emoji...