Confidenţialitate

PAL-V Liberty, gata de zbor din octombrie. Cum arată mașina zburătoare – VIDEO

CoolNews, Viral
share

Pregătit să vezi mașini zburătoare prin oraș? Mulți experimentează, dar o companie din Olanda speră să își întreacă concurenții punând în vânzare până la finalul anului primul model de automobil zburător – PAL-V Liberty.

PAL-V  (inițialele vin de la „Personal Air and Land Vehicle” ) își are sediul în Raamsdonksveer, o localitate aflată în apropiere de orașul Breda.  Acolo se fac ultimele pregătiri pentru a da startul producției de serie, iar din octombrie ar putea ieși pe porțile sale primul PAL-V Liberty, un girocopter cu două locuri și trei roți, care se poate deplasa atât pe șosele, dar mai ales în aer.

Sunt mai multe variante de echipare și, logic, în funcție de asta se stabilește și prețul. Modelul de lux  PAL-V Liberty costă 499.000 de euro, în timp ce PAL-V Liberty Sport va fi comercializat cu 299.000 de euro.

PAL-V Liberty poate să zboare între 400 și 500 de kilometri la o altitudine maximă de 2.500 de metri, iar pe drumuri poate să atingă o viteză de până la 170 de kilometri pe oră.

Totuși, mai ai nevoie de ceva pentru a conduce un PAL-V Liberty:   un permis de conducere a automobilului, dar  și un brevet de pilot de avion.

Înainte de varianta comercială, olandezii au testat și prezentat public un prototip numit PAL-V One.

Articole similare

Un român a dat 1,7 milioane de euro pe o mașină, anul trecut (AUDIO)

Un român a cumpărat anul trecut un Ferrari 1,7 milioane de euro, fără TVA. Alți 430 au mașini de pes...

România, 2018: O mașină a fost îngropată în timp ce se construia un drum

Lucrurile se pot rezolva foarte ușor în România. Mai ales atunci când e vorba de construirea drumuri...

Unde este acum mașina lansată în spațiu de Tesla

Mașina lansată de Tesla în spațiu a trecut de Marte și își continuă periplul prin spațiu. Pe site...
X