PAL-V Liberty, gata de zbor din octombrie. Cum arată mașina zburătoare – VIDEO

CoolNews, Viral
share

Pregătit să vezi mașini zburătoare prin oraș? Mulți experimentează, dar o companie din Olanda speră să își întreacă concurenții punând în vânzare până la finalul anului primul model de automobil zburător – PAL-V Liberty.

PAL-V  (inițialele vin de la “Personal Air and Land Vehicle” ) își are sediul în Raamsdonksveer, o localitate aflată în apropiere de orașul Breda.  Acolo se fac ultimele pregătiri pentru a da startul producției de serie, iar din octombrie ar putea ieși pe porțile sale primul PAL-V Liberty, un girocopter cu două locuri și trei roți, care se poate deplasa atât pe șosele, dar mai ales în aer.

Sunt mai multe variante de echipare și, logic, în funcție de asta se stabilește și prețul. Modelul de lux  PAL-V Liberty costă 499.000 de euro, în timp ce PAL-V Liberty Sport va fi comercializat cu 299.000 de euro.

PAL-V Liberty poate să zboare între 400 și 500 de kilometri la o altitudine maximă de 2.500 de metri, iar pe drumuri poate să atingă o viteză de până la 170 de kilometri pe oră.

Totuși, mai ai nevoie de ceva pentru a conduce un PAL-V Liberty:   un permis de conducere a automobilului, dar  și un brevet de pilot de avion.

Înainte de varianta comercială, olandezii au testat și prezentat public un prototip numit PAL-V One.

Articole similare

Cum și-a decorat Justin Bieber mașina - VIDEO

Justin Bieber se pregătește de Crăciun, așa că și-a decorat în spiritul sărbătorilor una dintre mași...

Cum să uiți că ți-ai vândut mașina și să anunți poliția?

I s-a întâmplat unui bărbat dintr-un oraș din Noua Zeelandă. Zăpăcit de aburii lui Bachus și disp...

A alergat după propria mașina

Cum e să fugi după propria mașină? I s-a întâmplat unui polițist american care a uitat să tragă frân...