Grădina poate să devină locul tău de refugiu, colţul de natură unde te relaxezi sau îţi desfăşori activităţile de zi cu zi, de la muncă şi până la studiu sau lectura. Nu e deloc dificil să îţi transformi gradina într-un spaţiu primitor şi calm, însă trebuie să dedici timp şi răbdare. Astfel, vei putea să te bucuri de linişte şi odihnă, dar şi de hobbyurile preferate în propria grădină.
Citeşte mai jos 7 trucuri care te ajută să dai viaţa spaţiului exterior şi să îl transformi într-un refugiu:
Alege mobilier confortabil
Relaxarea începe cu mobilierul potrivit. O mulţime de activităţi în grădina implica folosirea unor piese de mobilier, fie că vrei să iei masa, fie că vrei să lucrezi, să meditezi sau să citeşti. De aceea, primul pas către o oază de realaxre în grădina este mobilierul potrivit.
Ai o mulţime de variante de mobilier din care să alegi, de la piese din lemn sau oţel şi până la piese din paleţi sau plastic. Începe prin a stabili bugetul de care dispui, iar mai apoi descoperă ce poţi achiziţiona cu suma disponibilă. Contează foarte mult să pui confortul pe primul loc.
Din fericire, există variante cozy şi pentru bugete reduse. Spre exemplu, mobilierul din paleţi completat cu perne pufoase reprezintă o opţiune budget friendly foarte bună.
De asemenea, încearcă să integrezi mobila în decorul grădinii. Nu opta pentru seturi prea mari dacă nu dispui de mult spaţiu şi nici nu încerca să transforma un set de mobilă în piesa centrală a spaţiului exterior.
Plantează cât mai mult
O grădină unde natura prinde viaţă într-un mod plăcut se va transforma rapid într-o oază de relaxare. Încearcă să plantezi cât mai mult în grădină, în funcţie de spaţiul de care dispui şi de preferinţele tale. Poţi opta pentru arbori decorativi, cactuşi, pomi fructiferi, ba chiar să ai o zonă dedicată fructelor şi legumelor. Nu uita nici de flori, care nu doar că decorează spaţiul, ci îl şi parfumează delicat şi plăcut.
Când plantezi în grădină, ţine cont atât de nivelul de îndemânare, cât şi de timpul pe care îl vei aloca ingrijrii plantelor. Dacă nu vrei să petreci prea mult timp îngrijind grădină, alege specii de plante care se întreţin uşor, fără bătăi de cap.
Instalează un jacuzzi gonflabil
Un jacuzzi gonflabil se poate transforma în atracţia grădinii tale. Este perfect pentru clipe de relaxare şi linişte. În plus, majoritatea modelelor de jacuzzi gonflabil se instalează foarte uşor şi se pot depozita în casa în sezonul rece. Dacă organizezi petreceri în grădină, jacuzzi-ul gonflabil va fi cu siguranţă pe placul invitaţilor, în special pe timpul verii.
Mai ai şi varianta de a opta pentru o piscină, în funcţie de bugetul de care dispui şi de dimensiunile grădinii. De obicei, o piscină gonflabilă e cea mai bună soluţie: are un preţ avantajos, se instalează uşor şi se găseşte în foarte multe magazine de profil.
Optează pentru lumină ambientală
Lămpi solare, felinare, ghirlande luminoase, toate pot contribui la atmosfera din grădina ta. Când îţi doreşti un refugiu de relaxare şi stare de bine, optează pentru lumina ambientala, numai bună pentru serile liniştite de vară ori primăvara. Majoritatea variantelor de lămpi, felinare şi ghirlande au preţuri prietenoase.
Foloseşte decoraţiuni
Decoraţiunile te vor ajuta să completezi amenajarea unei grădini unde te poţi refugia de agitaţia cotidiană. Ai nenumărate variante din care să alegi, de la fântâni şi până la pitici de grădină, căsuţe pentru păsări sau clopoţei de vânt. Optează pentru câteva modele care să meargă cu amenajarea aleasă, însă ai grijă să nu exagerezi. Prea multe decoraţiuni pot sufoca spaţiul.
Adaugă un hamac sau un leagăn
Zona de relaxare e completă când alegi şi un hamac sau un leagăn. Aceste accesorii sunt excelente pentru o mulţime de activităţi, de la lectura şi până la meditaţie sau journaling. Cauta modele uşor de instalat, asigură-te că urmezi instrucţiunile întocmai şi găseşte un loc liniştit şi ferit unde să le aşezi.
Dacă îţi doreşti o variantă budget friendly, hamacul e cea mai bună soluţie. Preţurile pornesc de la 40-50 de lei, iar instalarea e simplă.
Planifică mai multe activităţi în grădină
O grădină refugiu este un spaţiu unde te poţi bucura de activităţile preferate, fie alături de familie şi prieteni, fie pe cont propriu. Încearcă să organizezi cât mai multe activităţi plăcute în grădină, de la grătare cu cei dragi şi până la sesiuni de yoga sau seri de jocuri de societate. Dacă îţi doreşti activităţi pe cont propriu, încearcă lectură, meditaţia sau scrisul în jurnal.
Foloseşte trucurile de mai sus ca să îţi transformi gradina într-un sanctuar al liniştii, naturii şi bunei dispoziţii, Nu uita să planifici cât mai multe activităţi în acest spaţiu atent amenajat, fie că e vorba de petreceri, fie că e vorba de sport sau lectura.